sunnuntai 20.9.2020 | 08:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustisen joulunavaus houkutti lapsiperheitä

Black Friday -kauppapäivään osuneessa tapahtumassa oli runsaasti tekemistä myös perheiden pienimmille.

Maija Ahonen
Pe 29.11.2019 klo 23:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustisella vietettiin joulunavausta perjantaina, jolle osui myös Black Friday -kauppapäivä. Jouluostosten lisäksi tarjolla oli runsaasti oheisohjelmaa, joka oli houkutellut Kaustisen keskustaan paikalle erityisesti lapsiperheitä.

Liikkeelle oli lähtenyt muun muassa Teerijärvellä asuva, Kaustiselta kotoisin oleva Satu Forsbacka kolmevuotiaan Ella-tyttärensä kanssa. Joulunavauskierroksensa kaksikko oli aloittanut äidin vanhalta työpaikalta ravintola Pelimannista, jossa oli käyty katsomassa akvaarion kaloja.

Tämän jälkeen äiti ja tytär olivat katsoneet Pelimannin liikekiinteistön edustalla Pikkuottosten tanssivaa tonttukulkuetta. Sitten matka oli jatkunut 4H:n joulupajalle askartelemaan joulukortteja ja kuusenkoristeita. Sieltä Perhonjokilaakso löysi kaksikon painelemassa leimasimilla kuvioita kartonkiin.

– Ella tykkää piirtämisestä ja askartelusta, mutta leimasimet olivat meille uusi juttu, Satu Forsbacka kertoi.

Joulupajan jälkeen Satu ja Ella aikoivat suunnata Maunon makasiinille tervehtimään joulupukkia, jonka kaksikko oli bongannut aiemmin vain kaukaa.

– Karkit jäi pukilta aiemmin hakematta, Satu naurahti.

Forsbackojen perheessä ei ole vielä kirjoitettu joulupukille, mutta lelulehtiä on hieman sillä silmällä selailtu. Mitä Ella-tyttö toivoo pukinkonttiin?

– Pupupetsejä, Ella paljasti.

#