sunnuntai 20.9.2020 | 08:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joulunavaus Perhossa veti seurojentalon täyteen – Yrittäjäpalkinnot jaettiin Perhon lääkäriaseman Juha Anttilalle sekä Annukka ja Lasse Salmelan maitotilalle

Seurojentalolla järjestetyssä joulunavauksessa piha täyttyi autoista, sali myyjistä sekä yleisöstä ja kunnan tarjoamaa joulupuuroa keitettiin kolmelle sadalle.

Sanni Aho
La 30.11.2019 klo 14:35 | päivitetty la 14:37

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhon joulunavaus järjestettiin nuorisoseuran omistamalla seurojentalolla, jossa sisätiloissa saattoi kuunnella ohjelmaa, kierrellä myyntipöytiä sekä nauttia kunnan tarjoamaa joulupuuroa talon kellarin kahviossa. Perhon nuorisovaltuusto tarjosi myös vohveleita.

Yrittäjäyhdistyksen valitsema vuoden yrittäjäpalkinto jaettiin Perhon lääkäriaseman Juha Anttilalle. Anttila työskentelee työterveyslääkärinä myyden palvelujaan kahtena päivänä viikossa Alajärven Terveystalolle ja kolmena päivänä viikossa kuntayhtymä Saarikalle, joka toimii Keski-Suomen puolella.

– Lääkäriasema on vakavarainen yritys ja vaikka se ei Perhon katukuvassa näy, on Anttila yhdistyksen pitkäaikainen jäsen, kertoo yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Terhi Möttönen.

Yrittäjäpalkinnolla haluttiin myös kiittää yritystä, joka on perholainen, vaikka sillä ei toimintaa Perhossa olekaan.

Juha Anttila perusti Perhon lääkäriaseman vuonna 2008 ja jäi tuolloin pois Perhon terveyskeskuksesta. Intoa oli erikoistua työterveyslääkäriksi, mutta erikoistumiseen ei ollut paikkakunnalla mahdollisuuksia.

MTK-Perho palkitsi vuoden maatalousyrittäjänä Möttösessä toimivan maatalousyhtymän. Maitotilalla Annukka ja Lasse Salmela ovat aloittaneet itsenäisinä yrittäjinä vuonna 2015 ja sitä ennen he olivat osakkaina Lassen vanhempien kanssa.

Tilalla on 120 nautaa, joista 60 on lypsylehmiä. Tila tuottaa 630 000 litraa maitoa vuodessa.

Valitsemisperusteissa kiitellään Salmeloiden rohkeaa ja määrätietoista otetta tilan kehittämiseen. Yrittäjät ovat panostaneet omaan ammattitaitoonsa ja työskentelyolosuhteisiinsa.

– Annukka ja Lasse Salmelan ennakkoluuloton ja myönteinen suhtautuminen tulevaisuuteen luo uskoa muihin maidontuottajiin epävakaassa taloustilanteessa, mainitaan MTK-Perhon valintaperusteissa.

#