perjantai 28.2.2020 | 13:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Harry Potterin maailma valtasi Perhon kirjaston – Kirjayössä avattu näyttely on esillä maaliskuun loppuun saakka

Maija Ahonen Perhonjokilaakso
Pe 7.2.2020 klo 16:00 [päivitetty la 11:31]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhon kirjasto täyttyi torstai-iltana taikuudella, kun kirjastossa osallistuttiin kansainväliseen Harry Potterin kirjayöhön.

Kirjayö on tempaus, jota vietettiin nyt kuudetta kertaa kirjastoissa, kirjakaupoissa ja kouluissa eri puolilla maailmaa. Suomi on kunnostautunut kolmanneksi ahkerimpana tilaisuuksien järjestäjänä.

Perholle Potterin kirjayö oli ensimmäinen laatuaan. Tapahtuman Perhon kirjastoon bongasi kirjastoalaa opiskeleva Katja Jänkä, joka on tällä hetkellä töissä kirjastossa.

Kirjasto päätti osallistumisestaan vain viikon varoitusajalla. Vaikka tapahtuma olikin pykätty vauhdilla kokoon, kirjastossa riitti lapsille ja nuorille torstai-iltana monenlaista tekemistä. Ohjelmassa oli Potter-kirjojen henkeen muun muassa jästihuispausta, kolmivelhovisaa ja muistinkoetuspeliä.

Lisäksi kirjastoon on koottu Potter-aiheinen näyttely, joka sisältää Potter-kirjojen ja -julisteiden lisäksi kirjojen maailmaan liittyvää rekvisiittaa. Näyttely on esillä maaliskuun loppuun saakka.

Kirjaston koko henkilökunta oli pukeutunut Potter-aiheisesti. Henkilökunta toivoi, että tapahtuma ja näyttely innostaisivat lapsia ja nuoria sukeltamaan kirjojen maailmaan.

– Jos tempaus saisi kipinän syttymään, Katja Jänkä toteaa.

Tapahtumaan osallistuivat muun muassa Inka Rauma, 11, ja Lilja-Lumia Uusitalo, 10. Tytöille Potter oli entuudestaan tuttu hahmo, Raumalle etenkin kirjojen ja Uusitalolle lähinnä elokuvien kautta.

Lukiossa opiskeleva Riina Vehkalampi puolestaan tunnustautuu todelliseksi Potter-faniksi. Hän kertoo kahlanneensa kaikki sarjan kirjat vähintään kolme kertaa läpi. Myös elokuvat ovat tuttuja.

– Kesäisin pidän ystäväni kanssa elokuvamaratoneja, joiden aikana kaikki Potter-elokuvat katsotaan, Vehkalampi paljastaa.

Ensimmäinen Harry Potter -kirja ilmestyi yli 20 vuotta sitten. Kirjaston henkilökuntaan kuuluvan Lahja Varilan mukaan Potterit ovat pitäneet pintansa myös perholaisten lasten ja nuorten keskuudessa.

Viime aikoina myös englanninkielisten kirjojen kysyntä on kasvanut, ja kirjasto onkin nyt hankkinut omiin kokoelmiinsa suomenkielisten Pottereiden rinnalle myös englanninkieliset kappaleet.

Harry Potter

Brittiläisen kirjailijan J. K. Rowlingin kirjoittama seitsemänosainen fantasiakirjasarja.

Sarja kertoo velhopoika Harry Potterista ja seikkailuista Tylypahkan taikakoulussa.

Kirjoista on tehty myös samanniminen elokuvasarja.

#