sunnuntai 9.8.2020 | 20:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Petri Klemolan valmentama Trouble Leader vakuutti jälleen Nikulan Magic Monday-raveissa

Keijo Maliniemi
Ti 11.2.2020 klo 09:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KAUSTINEN

Petri Klemolan valmentama Trouble Leader alkaa pikkuhiljaa lunastaa niitä odotuksia, mitä siihen on asetettu.

Hannu Hietasen ohjastama ruuna jatkoi maanantaina Kaustisella siitä, mihin torstaina Seinäjoella jäi. Se haki viimeisen kierroksen alussa väellä ja voimalla johtopaikan ja oli siitä lopussa omaa luokkaansa.

– Meillä on ollut Trouble Leaderista aina isot odotukset. Se voitti 3-vuotiaana Kymeenlaakso-ajon karsinnan, mutta painoi finaalissa sisälle ja laukkasi. Ruuna on koko ajan kasvanut ja on ollut nimensä mukaan vaikea hevonen. Keväällä se ei mennyt yhtään starttia ravia vaan laukkaili. Sitten Tupamäen Antero löysi siitä pikku vian. Kun muutettiin vielä varusteita, se rupesi pikkuhiljaa menemään ravia. Nyt näyttää valoisammalta, Petri Klemola kertoi.

Santtu Raitalan ohjastama Valtroks illan pelatuin T65-hevonen, eikä syyttä. Se hoiti hommansa tyylikkäästi ja johti lähdöstä maaliin.

Ensimmäisellä takasuoralla rinnalle kiertynyt I.P. Vapari haastoi suosikin, mutta laukkasi vähän ennen maalia kakkossijalta.

Neljännestä ulkoparista hyökännyt Siron Peli laukkasi loppukaarteen alussa kärkiparin tuntumasta. Juha-Matti Paavolan mukaan laukassa paloi vähintään kakkossija.

– Valtroks voitti varmasti. Loppusuora tultiin tosi kovaa, ja kyllä Valtroks olisi pitänyt pintansa ilman vastustajien laukkaakin, Santtu Raitala vakuutti.

Valmentaja Kati Pekkala seurasi tyytyväisenä lähdön tapahtumia

– Valtroks on voittanut joka toisen starttinsa, ja kyllä minä vähän laskin, että voitto pitäisi tästäkin tulla.

– Valtroks on kotioloissa hirveän mukava hevonen. Vähän sellainen savolainen, että sillä on aina pikkaisen pilkettä silmäkulmassa.

Eija Sorviston valmentamaa Daddy’s First toi Santtu Raitalalle illan toisen voiton, mutta sillä oli tuuriakin matkassa, kun Ville Pohjolan ohjastama Diablo Sisu laukkasi maalin tuntumassa kärkipaikalta.

– Me oltiin tosi tyytyväisiä, kun saatiin ajella eka tuhat tosi tasaisesti. Siinä kohtaa oli jo ihan hyvä maku suussa. Eija on saanut ruunan hyvään kuntoon. Toivottavasti se jatkaa samanlaisena, Santtu Raitala tiivisti.

Juha-Matti Paavolan ohjastama Jamas Vilmer kirkasti ravien avauslähdössä Seinäjoen kakkossijan kullaksi. Ori johti alun ja jatkoi ensimmäisellä takasuoralla johtavan takana, mistä se käänsi voittoisaan kiriin kierrosta myöhemmin

– Jamas Vilmer oli mennyt Seinäjoen kisasta eteenpäin ja voitti tosi helposti. Se on juoksija hevonen, joka tulee menemään jonakin päivänä tosi kovaa, Juha-Matti Paavola kehui Maria Sirenin valmennettavaa.

#