perjantai 10.7.2020 | 20:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kuntoportaat Kaustiselle ja Ullavaan – Virkku-hankkeesta rahaa myös laavuihin, pitkospuihin ja käymälöihin

Pirityisten Virkku-rahalla rakennettavien ja kunnostettavien retkipaikkojen on oltava valmiita syyskuun loppuun mennessä.

Maija Ahonen
Ke 12.2.2020 klo 07:00 | päivitetty to 18:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustisella ja Ullavassa rakennetaan kevään ja kesän aikana kuntoportaat Pirityisten Virkku-hankkeen myöntämän rahoituksen turvin.

Kaustiselle kuntoportaat tulevat urheilukentän viereen entisen hyppyrimäen kalliolle, jossa ne toimivat myös frisbeegolf-radan heittopaikkojen välisenä siirtymäreittinä.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen toiminnanjohtaja Tanja Kaustinen kertoo, että kuntoportaisiin tehdään yli sata askelmaa sekä pari levähdystasannetta. Pituutta portaille tulee 70 metriä.

Urheiluseuran lisäksi porrashankkeessa ovat mukana Kaustisen Lions Club, Kaustisen Martat, Kaustisen seudun turkistarhaajat ja Eläkeliiton Kaustisen yhdistys. Tanja Kaustisen mukaan kaikki apukädet ovat tervetulleita, kun portaiden rakentaminen alkaa.

Kaustisen kuntoportaiden budjetti on hieman alle 8000 euroa, josta Virkku-hankkeen myöntämän tuen osuus on 60 prosenttia. Omarahoitusosuutta on kartutettu myymällä yrityksille sponsorirappusia. Tanja Kaustinen kertoo, että tällä hetkellä mukaan on lähtenyt 15 yritystä.

Ullavassa kuntoportaat rakennetaan Rahkosen koulun kaukalon liepeille. Koulun ja kaukalon väliseen rinteeseen rakennettaville portaille tulee pituutta 13 metriä. Lähistölle rakennetaan myös ulkoliikuntatelineet ja laavu makkaranpaistopaikaksi. Niiden yhteenlaskettu kustannusarvio on 8000 euroa.

Avustuksen virallinen hakija on Ullavan Ylikylän nuorisoseura, mutta hankkeessa ovat mukana myös Rahkosen koulun vanhempainraati, maa- ja kotitalousseura ja metsästysseura.

Pirityisten Virkku-hankkeen jakama raha on tarkoitettu yhteisessä käytössä olevien virkistyspaikkojen kehittämiseen. Avustukset tarkoitettu korkeintaan 8000 euron investointeihin, jotka ovat budjetiltaan liian pieniä toteutettavaksi omina Leader-hankkeinaan. Tukiprosentti on 60.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen ja Ullavan Ylikylän nuorisoseuran lisäksi Virkku-hankkeen rahoitus on myönnetty kuudelle kohteelle.

Halsualla Perhonjokilaakson retkeilijät rakentaa Virkku-hankkeen tuella laavun ja puuceen Meriläiseen (kokonaiskustannukset 8000 euroa) ja Kaustisella Salonkylän nuorisoseura aikoo kunnostaa Matinpolun varrella olevia laavuja ja rakentaa puuceen (5300).

Vetelissä Patanan kyläyhdistys rakentaa puolestaan pitkospuut ja rappuset kalliolle (7300) ja Pulkkisen nuorisoseura pihapiiriinsä kotalaavun (5900).

Lestijärvellä Saarisen alueen hirviseurue rakentaa grillikodan (8000) ja Yli-Lesti-seura tekee Peuranpolulta poikkeavalle Karhupiilolle opasteviitat (1900).

Virkku-rahalla rakennettavien virkistyspaikkojen on oltava valmiit syykuun loppuun mennessä.

//13.2. klo 18.17 lisätty juttuun maininta Eläkeliiton Kaustisen yhdistyksestä

#