Paikallisuutiset

Nimipäivä: Poika, jolla on suloisesti sointuva nimi – Sulo Soo, 9, haaveilee omasta ravintolasta

Keittiössä halsualaisen koululaisen oma braavuuri on pannukakku.

HalsualaisellaSulo Soolla, 9, on niin suloisen sointuva nimi, että siihen on vaikea olla kiinnittämättä huomiota.

Suomessa harvinaisen Soo-sukunimen poika on saanut virolaissyntyiseltä isältään. Sama sukunimi on tällä hetkellä vain 72 suomalaisella.

Etunimikaimoja pojalla on sentään hieman enemmän. Nimitilastojen mukaan Sulo-nimen on historian saatossa saanut hieman alle 18 000 henkilöä. Suosituin nimi on ollut 1900-luvun alkupuoliskolla. Uuteen nousuun Sulo-nimi nousi 2010-luvulla. Tuolloin Sulon sai nimekseen 1664 poikaa, joiden joukkoon kuuluu myös syyskuussa 2010 syntynyt Sulo Soo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sulo Soon etunimi mietittiin sukunimeen sopivaksi. Jo odotusaikana tulevaa vauva Soota kutsuttiin Suloksi, josta ei tosin pitänyt tulla lapsen oikea nimi.

– Pojalle oli alunperin tarkoitus miettiä toinen ristimänimi, mutta kun Sulo lopulta syntyi, mikään muu nimi ei tullut kyseeseen, äitiAnne Skantsi kertoo.

Halsuan Ylikylällä asuva Sulo on tällä hetkellä tiettävästi paikkakunnan ainut Sulo.

– Vastaan ei ole tullut samannimisiä, Sulo kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sulo käy kolmatta luokkaa Halsuan yhtenäiskoululla. Aamuvirkku Sulo herää arkisin usein jo kuudelta, bussipysäkillä pitää olla puoli kahdeksan jälkeen. Koulumatkalle hän suuntaa yleensä yhdessä pikkusiskonsa Emilian kanssa. Koulumatkat taittuvat aamuisin bussilla ja iltapäivisin taksilla.

Koulussa Sulon lempiaineita ovat liikunta ja käsityö. Liikuntatunneilla hänen suosikkilajinaan on erityisesti jaffapallo.

Vapaa-ajalla Sulo harrastaa sisäjalkapalloa alakoululaisten futsal-kerhossa. Kavereiden kanssa Sulo tykkää ulkoilla ja käydä talvisin luistelemassa, mutta tänä talvena luistelukelit ovat olleet huonot.

Kotona Sulo tykkää yleensä pelata. Äiti ei ole asettanut hänelle erityistä ruutuaikaa, koska sen vahtiminen on vaikeaa. Yhdessä on kuitenkin sovittu, millaiset pelit ja videot ovat sopivaa ajanvietettä. Erityisesti Sulon suosiossa on minecraft-peli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sulo osallistuu kotona mielellään myös ruuanlaittoon ja leivontaan. Anne-äidin mukaan poika oli kiinnostunut ruuanlaitosta jo parin vuoden ikäisenä ja saikin pian lahjaksi leikkikeittiön.

Iän karttuessa Sulo on siirtynyt ihan oikean lieden äärelle. Mikä on bravuurisi?

– Kyllä se on pannukakku, Sulo vastaa epäröimättä.

Sulo kertoo, että hänellä ei ole lupa käyttää hellaa sen paremmin kuin uuniakaan yksin kotona ollessaan.

– Mikron käyttöä ei ole kielletty, poika kuitenkin sanoo.

Sulolla on tulevaisuuden suunnitelmat valmiina: hän aikoo opiskella kokiksi ja perustaa ravintolan Tampereelle. Äidillekin on ravintolaunelmasta oma rooli varattu.

– Minä kuulemma pääsen sinne siivoamaan ja hoitamaan lapsia, naurahtaa Anne, joka työskentelee siivoojana Sulon koululla.

Täplä-kissa on yleensä Sulo Soota vastassa, kun poika saapuu koulusta kotiin.
Täplä-kissa on yleensä Sulo Soota vastassa, kun poika saapuu koulusta kotiin. Kuva: Maija Ahonen
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä