perjantai 3.4.2020 | 19:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Lukijan lyhyet 20.2.2020

Lähetä lyhyt! Laita meille tekstari PERHIS (väli) LUKIJA viestisi. Maksimipituus 160 merkkiä. Tai pistä ajatusta WhatsApissa p. 040 120 9369. Pidemmät mielipiteet tulevat perille sähköpostitse: toimitus@perhonjokilaakso.fi

Ke 19.2.2020 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tuulivoima näyttää aiheuttavan todella paljon negatiivisia kannanottoja. Nyt perhonjokilaaksolaiset suut auki ja mielipiteet julki, ettei tarvi perästäpäin sitten harmistella!

Kumpikohan tämä nyt oikein on omatoimikirjasto vai yötoimikirjasto. Hieno toiminta sisäänpääsystä aloitettiin noin puolitoista viikkoa sitten, ohjeissa kerrottiin, että on kameravalvonnat, pin-koodit ja aikarajat aamu seitsemästä iltakymmenneen. Iltalenkilläni olen nyt ihmetellyt miksi kirjastossa palaa valot ympäri vuorokauden, tuliko kirjastosta sittenkin yötoimikirjasto, vai onko kunta muuten vain niin rikas, että kirjaston valot pitää näkyä kaiken maailman iltamyöhäisillekin liikkujille. Aika oudolta näyttää, pohdin näin ohikulkijana illan myöhäisellä lenkilläni ja naapuritkin kertovat valojen palavan yötä päivää. Saa nähdä sammuvatko edes kesäksi.

Miksi kryynätä sellaisista asioista, joille ei voi mitään kuten lumen puuttuminen. Hiihtolomaa voisi kutsua liikuntalomaksi ja liikkua muutenkin kuin hiihtämällä. Vaikkapa uida uimahallissa. Kaustiselle suunnitellaan uusia kuntoportaita, mutta entiset ovat käyttämättä - KTK:n portaat - ei ihan niin turvalliset kuin puiset, muttei metsäpolkuakaan ole suunniteltu kaikille sopivaksi, vaan askel on sovitettava maaston mukaan.

Kaustisen kylien välimatkasanonta: Pikku tikku Timosesta, Jyrkkä törmä Jylhäshen. Hamhenheitto Hanhishen. Siittä virsta Vintturhin. Saman verran Saarukhan. Loru Kaustisen välimatkoista ehkä peräisin 1930-luvulta.

#