sunnuntai 20.9.2020 | 07:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vapaaehtoiset riensivät Perhossa kuljetusavuksi – Nyt myös lääkkeet voi saada kotiovelle

Maija Ahonen
Ti 24.3.2020 klo 19:51

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhossa kauppa- ja apteekkiostosten kuljettamisen riskiryhmiin kuuluville on ottanut huolekseen joukko vapaaehtoisia.

Perhossa on saanut tilattua ruokaostoksia kotiin aikaisemminkin, mutta tähän asti kaupat ovat hoitaneet ostosten kuljettamisen asiakkaille itse.

Nyt ostoksia kuskataan kuitenkin vapaaehtoisten voimin, sillä potentiaalisten avuntarvitsijoiden määrä on koronavirusepidemian takia huomattavasti suurempi kuin normaalitilanteessa. Yli 70-vuotiaille tai muuten riskiryhmään kuuluville ei suositella tällä hetkellä asiointireissuja kodin ulkopuolelle.

Kauppakassipalvelun rinnalla uutena on nyt myös lääkekassipalvelu, jonka avulla riskiryhmäläisten on mahdollista saada apteekista lääkkeensä.

Kuljetusten käytännön organisoinnista vastaa Perhon Lions Clubin sihteeri Mauri Uusitalo. Leijonien lisäksi ostosten kuskausringissä on mukana myös seurakunnan vapaaehtoisia.

– Kun kuulimme, että seurakunta suunnittelee samanlaista kuskausrinkiä, päätimme lyödä hynttyyt yhteen ja toteuttaa tämän keskitetysti yhdessä, Lions Clubin Uusitalo kertoo.

– Tarvittaessa saamme apua myös kunnan työntekijöiltä, hän lisää.

Riskiryhmiin kuuluville järjestettävä kuljetuspalvelu on Perhossa ilmainen. Kuljetuspäivät ovat maanantai ja torstai.

Kuljetuspalvelun kanssa yhteistyössä toimivat Perhon apteekin lisäksi ruokakaupoista K-market Ikiliikku ja Perhon talouskauppa.

Uusitalo kertoo, että asiakas tekee itse tarvittavat tilaukset kauppoihin ja apteekkiin. Kaupat ja apteekki puolestaan ottavat yhteyttä kuljetuspalveluun.

Uusitalon mukaan ostokset jätetään pääsääntöisesti rappusille. Tarvittaessa kauppakassi autetaan kuitenkin sisälle asti, mikäli asiakas on huonokuntoinen.

– Tällöin huolehditaan käsien desifioinnista sekä mennessä että tullessa, hän sanoo.

#