perjantai 3.4.2020 | 20:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Lukijan mielipide: Koronaviruksesta ja sen vaikutuksista

Ke 25.3.2020 klo 17:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Koronan vaikutus on sekoittanut koko maailman. Spekuloidaan, että mistä se olisi alkanut ja kuka on syyllinen.

Ei ole viisaat eikä tieteilijätkään osanneet taikka tahtoneet mainita, että on suurempi voima, joka on saanut tämän myllerryksen aikaan.

Maailmankirjat ovat olleet jo jonkin aikaa täysin sekaisin. Epäsopua, taistelua vallasta, sotia ym. kuuluu jokapäiväiseen elämään.

Olen jo vuosia ihmetellyt sitä kateuden ja vihan määrää mikä vallitsee niin Suomessa, kuin muuallakin maailmassa.

Kuka muistaan 80 vuotta sitten käydyn sodan? Ei kovin monikaan.

Muutama vuosi sitten meillä oli Vetelin kirkossa tapahtuma, jossa oli puhumassa opetusneuvos Eeva Kemppainen. Se tilaisuus sattui olemaan itsenäisyyspäivän aikoihin.

Tietenkin Eeva puhui sodasta jota käytiin suurta ylivoimaa vastaan. Eeva mainitsi, että koskaan ei Suomen kansa ole rukoillut niin paljon kuin sodan aikana.

Kirkossa oli kirkkokansaa paljon, mukana myös paljon nuoria, jotka sanoivat jälkeenpäin, että olipa herättävä puhe ja ajattelemisen arvoista, nuorellekin sukupolvelle. Tuon sodan todellisuudessa Suomi voitti.

Onko unohdettu tänäpäivänä pyytää apua ylhäältä, mistä kaikki apu on saatavissa.

Pitäisi olla Luthereita tänä päivänäkin joka maassa. Niin, että ihmiset heräisivät todellisuuteen ja alkaisivat ajatella, mihin olemme menossa.

Koko mailman sivu on nähty, että kun kasvua on liikaa tulee toppi, tavalla, tai toisella, niin tapahtuu ihmisten, kuin eläinkunnankin osalta.

Kuka on se mestari, joka heiluttaa tahtipuikkoa?

Kannattaa miettiä!

Tällaista miettii karanteenissa

Martti Haavisto

#