perjantai 10.7.2020 | 19:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: Koronakevättä valaisevat uudet ideat

To 26.3.2020 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

”Ei saa jäädä tuleen makaamaan”, neuvoi vänrikki Kariluoto Tuntemattomassa sotilaassa.

Ei niin. Koronaviruksen myötä opetusala ja ne, jotka voivat, ovat siirtyneet sujuvasti etätöihin. Epävarmuus ja huoli huomisesta varjostaa tätä koronakevättä. On väistämätöntä, että työntekijöitä lomautetaan, kun työtehtäviä ei tulevina viikkoina ole.

On ollut ilahduttavaa kuulla, lukea ja uutisoida apuun lähteneistä kuntalaisista, mutta myös kertoa välähdyksiä uusista yritysideoista. Se antaa toivoa tulevaan.

Toki paikallislehteä tilanne on koskettanut monin osin. Reagoimme tämän viikon lehdessä yrittäjien ahdinkoon pyöräyttämällä paikallisteemaa peittojakeluineen. Muistutusta oman alueen yrittäjien palvelu- ja tuotetarjonnasta koetamme pitää esillä joka viikko.

Harva ehti kuulemaan, että Perhonjokilaaksolle oli tulossa juhlakonsertti festivaaliareenalle heti kesäkuun alussa. Nimekäs esiintyjä ja tapahtuma päätettiin tässä tilanteessa perua, mutta suunnitelmat voi kaivaa esiin kun koronatilanne laantuu ja hallituksen asettamat rajoitteet helpottavat. Tyhjää tilaa kuitenkin ilmaantui: artistien kalenterit ovat tyhjiä ja samoin Tullipakkahuone Kokkolassa. Pienimuotoisempaa juhlakonserttia voi nyt kuunnella lauantaina kotisohvalta.

Ei se tosin Villen pipon tunnelmaa korvaa, mutta ainakaan kelit eivät lauantain konserttiin vaikuta.

#