perjantai 3.4.2020 | 19:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ruokapaikat osasivat odottaa sulkemismääräystä – Kampeli aikoo jatkaa take away -paikkana ravintolapäällikön voimin

Maija Ahonen
Ke 25.3.2020 klo 18:44 | päivitetty ke 18:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Hallitus aikoo sulkea ravintolat, kahvilat, yökerhot ja baarit hillitäkseen koronaviruksen leviämistä.

Lakiesitys kuitenkin mahdollistaa take away -toiminnan eli ruokaa saa myydä asiakkaille mukaan otettavina annoksina.

Rajoitukset astuvat voimaan lauantaina, ja jatkuvat näillä näkymin toukokuun loppuun asti.

Sulkemismääräys ei tullut ravintola-alalle yllätyksenä. Esimerkiksi Kaustisella toimivan Ravintola Pelimannin Markus Järvelä uumoili jo viime viikolla Perhonjokilaakson haastettelussa, että valtio määrää ravintoloiden ovet säppiin.

Sulkemismääräystä osasi odottaa myös Vetelin Kampelin ravintolapäällikkö Merle Ling.

– Ei se yllätyksenä tullut, Ling toteaa.

Koska tilanteeseen oli osattu varautua, Kampeli ilmoitti heti keskiviikkoaamupäivällä, että se jatkaa ravintolatoimintaansa ensi viikosta lähtien pelkkänä take away -ravintolana.

Tarjolla on karsittu versio normaalista ruokalistasta, jotta hävikki saadaan pidettyä mahdollisimman pienenä.

Ling kertoo, että Kampelin lounasmyynti alkoi hiljentyä heti, kun hallitus ilmoitti pari viikkoa sitten yli 500 henkilön tilaisuudet kielletyiksi. Asiakasmäärät kutistuivat entisestään, kun hallitus julisti viime viikolla Suomen poikkeustilaan.

Jatkossa Kampelin hotelliasiakkaille järjestetään aamupala siten, että aamiaisesta tarjoillaan huoneisiin riisuttu versio.

– Salissa aamupalaa ei voi enää tarjota.

Ling myöntää, että tilanne on erittäin hankala. Kaikki mahdolliset kulut on vedetty nollille. Ensi viikosta lähtien Ling pyörittää Kampelin toimintaa yksin, muu henkilökunta on lomautettu.

#