perjantai 10.7.2020 | 19:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Myös Kaustinen suuntaa yt-neuvotteluihin – 1,7 miljoonaa alijäämäinen tilinpäätös jätettiin odottamaan konsernitilinpäätösten valmistumista

Sanni Aho
Ke 1.4.2020 klo 12:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustisen kunta aloittaa koko henkilöstöä koskevan yt-neuvottelun. Asiasta päätettiin maanantai-iltana kunnanhallituksen kokouksessa äänin 7–2.

Kunnassa oli taloustilanteen vuoksi pohdittu yt-neuvotteluja jo aikaisemmin, mutta nyt koronavirusepidemia selvensi yt-neuvottelupäätöstä. Etänä kokoontunut henkilöstöneuvosto sai asian tiedoksi viime torstaina. Lomautus voi olla enintään 90 päiväksi.

Kunnanhallitus jätti pöydälle kunnan viime vuoden tilinpäätöksen, sillä konsernitilinpäätös ei valmistunut ajoissa. Konsernitilinpäätöksestä on luvassa lisää tappioita, jotka jo ennestään ovat Kaustisella viime vuonna yli 1,7 miljoonaa euroa.

Hallitus päätti myös, että poikkeusolojen ajan kunnan työntekijät voivat olla sairaana omalla ilmoituksellaan korkeintaan viiden päivän ajan.

Lisäksi hallitus linjasi musiikkilukion vanhan kaluston käyttöä. Sisäilmaongelmista kärsineen rakennuksen puisia ja kovia kalusteita pyritään desinfioinnin jälkeen hyödyntämään jatkossa, mutta pehmeitä kalusteita ei todennäköisesti voi käyttää ja näiden hankkimista varten on varattava määrärahaa.

Perusopetukseen ja lukiokoulutukseen myönnettiin täyttölupia kahdeksaan erilaiseen opettajan tehtävään sekä seitsemään koulunkäynninohjaajan paikkaan.

#