lauantai 4.7.2020 | 05:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: Oma kauppa ei ole itsestäänselvyys

Ke 15.4.2020 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Minkä tuotteen eteen olet valmis ajamaan maakuntakeskukseen ja minkä palvelun haluat saada lähipitäjästä?

Koronaepidemia aiheutti ainakin sen, että ajatus ylimääräisestä reissusta vilkkaaseen kauppapaikkaan tuntuu enemmän terveysriskiltä, kuin stressaavalta liikakansoitustapahtumalta. Onneksi tarvittavat palvelut löytyvät läheltä.

On vaikea puhua paikallisten palveluiden säilyttämisen puolesta, jos seuraavassa hetkessä klikkaa nettiostoksille kansainvälisten jättien tarjonnan pakeille.

Perhonjokilaakson alueella yrittäjät ovat lähteneet nihkeästi nettikaupan pariin. Monella olisi ehdottomasti potentiaalia, mutta samalla asettaa oman hinnoittelunsa vertailtavaksi. Eikä verkkokaupan perustaminen ole mikään läpihuutohomma, joka syntyy oheistuotteena.

On kuitenkin palveluita, joihin verkkokauppaa kaipaisin. Esimerkiksi lahjakortin ostaminen lahjaksi vaatii yleensä paikan päälle menemistä. Enkä ole kuullut partureilta tai kosmetologeilta huonoa palautetta käyttämistään nettiajanvarausjärjestelmistä.

Tässä lehdessä on teemana Omasta kaupasta. Muistakaa käyttää paikallisia palveluita, vaikka kuinka halvalla verkosta löytyisi muuta. Ja paikallinen palvelu on myös tämä lehti.

#