perjantai 6.8.2021 | 04:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Maija Ahonen kolumnissaan: Korona nosti aikuistrullin luudalle

To 16.4.2020 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Poikkeusaika toi poikkeuksellisen hiljaisen pääsiäisen: sukulaisia en juurikaan nähnyt, eikä ovella käynyt trullin trullia.

Hätä kuitenkin keinot keksii. Rajoituksista huolimatta tai oikeastaan niiden takia ehdin moikkailla monet sukulaiset ja tutut läpi.

Kaikki alkoi lauantaiaamuna, kun Seinäjoella asuva kummipoikamme trulli videopuhelun välityksellä. Voi kuinka oli mukavaa!

Ja siitä se ajatus sitten lähti. Huivi päähän, kirjahyllyn päältä kuivahtanut eukalyptuksen oksa virpomisvitsaksi ja aikuistrullien videopuhelukierros käyntiin. Edes Uudenmaan rajasulut eivät meitä pidätelleet, kun virtuaalisilla luudillamme sujahdimme välillä pääkaupunkiin asti.

Edellisestä omasta trullikierroksestani oli ehtinyt vierähtää 22 vuotta, mutta onneksi tarvittava loru tuli selkärangasta.

Ja niinhän siinä kävi, että nälkä kasvoi syödessä aivan kuten omassakin lapsuudessa ja ehdimme iltapäivän aikana trullia useammat sukulaiset ja ystävät. Samalla tuli vaihdettua myös kuulumiset.

Tulipa myös oikaistua kymenlaaksolaisen ystäväni harhakäsitys siitä, että ainoa oikea virpomispäivä olisi palmusunnuntai. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin Pohjanmaan trullikulttuuriin ei alunperin ole kuulunut virpominen eli terveyden toivottelu.

Mutta poikkeustilassahan voi tehdä poikkeuksellisia asioita. Terveyden toivottelu näin korona-aikana on enemmän kuin perusteltua.

Siispä: ”Virvon, varvon tuoreeks, terveeks, tulevaks vuodeks!”

#