maanantai 30.11.2020 | 01:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Maija Ahonen kolumnissaan: Onneksi läheltä löytyy

To 23.4.2020 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Yleensä aina tähän aikaan vuodesta olen laatinut jonkinlaista kesäsuunnitelmaa tulevaksi suveksi.

Normaalisti listasta tulee hengästyttävän pitkä. Kesä-Suomi on pullollaan tapahtumia, joihin haluaisi osallistua. Vaatii myös melkoista aikataulutusta, että onnistuu saamaan kaikki parhaan tyypit yhtä aikaa samaan paikkaan.

Kuten tiedämme, tänä vuonna kaikki on toisin.

Vaikka nykyiset koronarajoitukset eivät ainakaan vielä tässä vaiheessa kesään asti yllä, on selvää, että tuleva suvi poikkeaa kaikista aiemmista vuosista.

Jotain suunnittelua on pakko silti yrittää tehdä, ettei ihan toivottamaksi heittäydy.

Mitä pidempään poikkeustila on jatkunut, sitä lähemmäksi katse on hakeutunut. Onneksi lähiseudulla riittää monenmoista nähtävää.

Ystäväni haastoi minut joitakin vuosia sitten päiväretkelle, jonka aikana kiersimme lähikuntia. Sovimme etukäteen, että pysähdymme vain sellaisissa paikoissa, joissa kumpikaan ei ollut koskaan käynyt. Ensin ajattelin, että olisimme takaisin alkupisteessä nopeammin kuin huomaisimmekaan – sen verran tutun oloisella seudulla ajelimme.

Mutta mitä vielä! Eteen tuli jos jonkinlaisia mielenkiintoista pysähdyspaikkoja, joiden ohi oli aiemmin tullut suhautettua vain nopeasti. Päivä oli sen verran onnistunut, että luulen ottavani uusiksi pikimmiten.

Parasta lähimatkailussa on tietysti se, ettei aina tarvitse lähteä edes naapurikuntaan asti. Usein pelkästään omassa kotipitäjässä riittää paljon katseltavaa, jos vain malttaa hypätä hetkeksi turistin pöksyihin.

Myös paikallisiin palveluihin käytettävät eurot ovat nyt enemmän kuin tarpeen.

#