lauantai 4.7.2020 | 05:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Moukarikarnevaalikisaa ei hetkauta kesän suurtapahtumien peruminen – Kilpailun kohtalosta päätetään kesäkuun alussa

Maija Ahonen
To 23.4.2020 klo 18:15 | päivitetty to 18:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen Yleisurheiluliitto päätti viime viikolla, että se peruu koronavirustilanteen takia kaikki kesän lajikarnevaalit, mukaan lukien Kaustisen Moukarikarnevaalileirin.

Samassa yhteydessä tiedotettiin, että Kaustisen Pohjan-Veikot saattaa silti pitää varsinaisen Moukarikarnevaalikisan 27. kesäkuuta.

Kilpailun kohtalo selviää kesäkuun alussa. Pohjan-Veikkojen seuravastaava Tanja Kaustinen kertoo, että päätöksessä huomioidaan tuolloinen tautitilanne, voimassa olevat määräykset ja Yleisurheiluliiton suositukset.

Hallituksen linjaus suurten kesätapahtumien kieltämisestä ei muuttanut Pohjan-Veikkojen suunnitelmia. Moukarikarnevaalien pääkilpailussa on ollut perinteisesti paikalla noin 200 henkilöä, kun lasketaan yhteen kilpailijat, toimitsijat ja yleisö. Tapahtuma ei siis yllä lähellekään hallituksen asettamaa 500 henkilön rajapyykkiä.

– Suunnitelma on edelleen sama kuin viime viikolla. Päätös kisan järjestämisestä tehdään kesäkuussa, Tanja Kaustinen toteaa.

Hän kertoo, että karnevaalikilpailu syntyy tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla, koska järjestelyt ovat varsinaiseen karnevaalileiriin verrattuna huomattavasti kevyemmät.

– Karnevaalikisa on ulkona järjestettävä yhden päivän kilpailu, johon riittää kioskin järjestäminen. Tälle vuodelle ei ole edes suunniteltu kisan televisiointia.

Päätös kisan järjestämisestä tehdään kuitenkin heti, kun se on mahdollista.

– Emme halua pitää kilpailijoita turhaan löysässä hirressä.

#