perjantai 5.6.2020 | 19:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Halsua jätti Kotipesän kaupan pöydälle – Kiinteistöön on suunnitteilla huoltoasema

Sanni Aho
Ke 20.5.2020 klo 21:45 | päivitetty ke 21:46

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HALSUA

Halsualla järjestettiin ensimmäinen kunnanvaltuuston kokous sitten joulukuun. Kokouspaikka vaihtui kuitenkin lennosta, sillä yhtenäiskoulun sijaan kokouskahvit olikin katettu kunnanvirastolle. Autoletka vaihtoi mutkattomasti kokouspaikkaa.

Valtuustossa päätösasiana oli Kotipesän, eli Pellervon kiinteistön hankkiminen kunnalle. Ullavan Huolto Oy aikoo tehdä Kotipesän kiinteistöön huoltoaseman ja kokouksen aluksi yhtiön puuhamies Reino Herlevi oli kertomassa suunnitelmista. Yksi suuri edistysaskel hankkeelle on, että huoltoasemalle on nyt saatu ympäristölupa.

– Meille sanottiin, että ette tule saamaan pohjavesialueelle ympäristölupaa. Niin vain saatiin, kertoo Herlevi.

Vielä tosin tontti ei ole pohjavesialuetta, mutta laajenemassa sellaiseksi kyllä. Kaavassa tontilla on huoltoaseman merkintä.

Kiinteistön hankinta päätettiin kuitenkin jättää vielä pöydälle ja odottamaan kesäkuun kokousta, missä käsitellään myös Halsuan vuoden 2019 talousarvio.

Halsua hyväksyi myös viimeisenä kuntana Kaustisen seutukunnan kehitysyhtiön perustamisen. Lisäksi valtuusto kävi läpi viime vuoden talousarvioylityksiä, joista lähes 400 000 euroa tuli sote-kuluista. Myös valmistuneesta osayleiskaavasta tuli budjettiin ylityksiä. Kaikkiaan Halsuanjärveä ympäröivien rantatonttien kaavoitus tuli maksamaan 95 000 euroa.

Talouspäällikkö Marko Malvisto kuitenkin kiitteli, että valtuutetut näkivät koronakriisin ennalta, sillä verotulokertymä on Halsualla 4 prosenttia edellisvuoden vastaavaa aikaa korkeampi.

#