perjantai 26.2.2021 | 00:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Sanni Aho KesäPerhiksen pääkirjoituksessaan: Kesä vailla pakollisia menoja

To 11.6.2020 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Puhuin lähes vuoden ajan tästä kesälehdestä niin, että lehti esittelisi kesämenoja, tapahtumia ja tekemisiä laajasti. Laajalevikkiseen lehteen pyrittäisiin tekemään hyvät ennakkojutut kaikista kesätapahtumista.

No, hyvin on tiedossa, että miten tässä nyt sitten kävi.

Hyvä löytyy läheltä. Perhonjokilaakson alue ei elä matkailusta, mutta olemme kaikki tuoneet leipää pöytään matkailuyrittäjille muualla Suomessa ja ulkomailla. Alueen kesiin on kuitenkin lyönyt leimansa monet ihanat kesäiset tapahtumat.

Vaikka tapahtumia ei juurikaan ole, niin koronarajoitukset ovat höllentyneet ja uskon, että tuleva kesä on lähimatkailun kultakesä. Jo nyt huomaa, että ihmiset ovat löytäneet uudelleen tavan nauttia lähiluonnosta, sillä retkeily ei ole koskaan nähnyt tällaista nostetta.

Parasta kuitenkin on, että edessä siintävässä kesälomassa ei nyt ole lopulta ainuttakaan kalenterimerkintää. Neljä viikkoa täysin vailla mitään pakollista. Vaikka esimerkiksi kansanmusiikkijuhlien poisjäänti suurimpana kalenteritapahtumana oli alkuun valtava pettymys, niin nyt tuntuu, että kyllähän tämän kanssa pärjää.

Ehkä aikaa on paremmin pieniin saunailtoihin, hetkessä keksittyihin uimareissuihin, vierailuihin lähipitäjissä maakuntakierroksella tai talon remontointiin.

Tähän kesälehteen kokosimme asioita, joiden tekeminen on tänä poikkeuskesänä kaikesta huolimatta mahdollista. Ostosreissut onnistuvat ja samoin ruokailut ravintolassa. Metsiä ei ole kulkijoilta suljettu ja jotain tarjoavat museotkin.

Maailma pysähtyi maaliskuussa vain hetkeksi. Elämän pitää jatkua.

Mauno Koiviston sanoin: Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

Rakkautta kesään!

#