sunnuntai 7.3.2021 | 14:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: Kissanpentuja ja sydänemojeita paljukuvista öyhöttäjille – Hyvää kesää!

Ke 17.6.2020 klo 12:00 | päivitetty ke 12:10

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Käytöstapoihin kuuluu, että tervehditään, kiitetään ja pyydetään anteeksi.

Viikonloppuna ihan tuntemattomassa metsässä tervehdin tuntemattomia vastaantulevia. Ystävä tiedusteli, että millä kilometrisäteellä lopetan tervehtimisen. No, metsässä en koskaan. Lenkillä moikkaan kaikki ja samoin lounaalla, kun saan katsekontaktin puolituttuihin.

On vaikea lähteä viilipyttynä keskusteluun, jossa nousee esiin ensin naisviha ja toisena rasismi. Sellaisille ei oikein tarvitse antaa sijaa sielussa saatika lehdessä. Jossain kohtaa menee kuitenkin raja. Ja raja meni viime viikon lehdessä siinä, että naiset yleistettiin huonoiksi johtajiksi.

Toinen raja menee myös uhkailussa. Sain julkisesti Twitterissä viestin, joka kuului näin: ”Joku kertoi, että paikallislehden päätoimittaja, @sannnni huutaa paljukuvilleen julkisuutta. Pitääkö paikkansa”.

Tottahan toki! Antaa soittaa vaan, mutta en ymmärrä sitä, että kuinka sellaiset mihinkään asiaan liittyvät. En omista paljua ja siksi en ole omassa somessani liioin paljukuvia julkaissut. Sen sijaan olen somessani julkaissut kuvia tärkeistä asioista elämässä: auringonlaskuista, tuoreista sämpylöistä, sienilöydöistä ja oman elämän onnesta. Ne juhlat, joista paljukuvia voisi löytyä, olivat muuten erinomaisen hyvät (kiitos vain vielä!) ja vastaavia kekkereitä soisi maailmassa olevan paljon enemmän. Mikäli jokin vaihtoehtomedia ryhtyy pienen paikallismedian tekijän vapaa-ajankuvien julkaisuun, niin tässähän on ihan suurempikin julkkis.

Tervehtiminen on helppoa ja aion sitä harrastaa jatkossakin – ja mikäli pääsen paljuun, otan kuvan ja julkaisen. Anteeksi pyytämisessä ja anteeksiannossa on haasteensa kullakin.

Seuraavat neljä viikkoa olen lomalla. Sieltä lähettelen kissanpentukuvia ja sydänemojeita kaikille öyhöttäjille tarpeen mukaan. Kiitos lukijoille poikkeusajan keväästä!

#