torstai 6.8.2020 | 10:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Elämän sana arjessa: Punainen tupa ja perunamaa

Su 26.7.2020 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaikilla meillä on unelmia, iästä riippumatta. Selkeiden päämäärien tavoittelu kannattelee vaikeassakin elämäntilanteessa. Omien tavoitteiden ja unelmien tiedostaminen on ensimmäinen askel.

Kaikki unelmat eivät ole selkeitä. Mikä on sinun unelmasi ja syvin toiveesi, merkitys, jota haluaisit elämässäsi kokea? Onko se aarre, joka vain odottaa löytäjäänsä? Sen oppiminen, että Jumala katsoo meitä armollisin silmin, kannustavin katsein. Saa kenties näkemään omassa sisimmässä, mikä meissä on kaikkein kalleinta. Näkemään, että meillä jokaisella on annettavaa. Kristityt auttavat toisiaan, antavat vähästäänkin, koska se on oikein. Lahja on jotain, mitä voi antaa ja ottaa vastaan. Armolahjat ovat jotain, mitä teemme ja annamme rakkaudesta toinen toiseemme. Ne ovat kunkin vahvuuksia ja taitoja, niitä ominaisuuksia ja taipumuksia, jotka on meille annettu ja joilla voimme palvella toisiamme.

Kaksi sanaa, jotka ovat lähellä toisiaan: Rakkaus ja rikkaus. Vain yhden kirjaimen päässä, mutta kuitenkin niin etäällä. Toinen säilyy, toinen ehtyy käytettäessä. Ja kuitenkin molempia ihminen tavoittelee. Kumman varaan sinä elämäsi laittaisit? On aika laittaa elämämme käyttöön ja tunnistaa lahjamme. Saada tulla nähdyksi ihmisenä joka olemme ja heijastaa eteenpäin rakkautta, jota itse Jeesuksen seuraajina saamme osaksemme. Sillä rakkaudellinen elämä on rikasta elämää.

Uskoisin, että monen suomalaisen unelma on selkeämpi. Punainen tupa ja perunammaa. Yhtä tällaista nuorenparin unelmaa sain olla todistamassa viikko sitten keskisuomalaisella tontilla. Perunamaan huomasin heti pihalle mennessäni. Aamuvarhaisella seisoin jännittyneenä pihamaalla ja mielessäni pyörivät monet rukoukset ja tutut Raamatun tekstit.

Pihalla seisoi suuri nosturi ja miehet tiesivät tarkkaan tehtävänsä. Neljässä tunnissa talo oli paikallaan säältä suojassa, niin kuin oli luvattu. Ja neljäntenä päivänä pihassa oli punaiseksi maalattu tupa ja perunamaa. Yksi unelma on toteutumassa.

Toisinaan usko horjuu ja tulee pimeitä öitä ja suunta hukkuu arjen kamppailuissa. Silloinkin Kristus kulkee vierellä arjen teillä, niin arjen iloissa kuin vaikeuksissa. Hän suojaa, tukee ja ottaa liiat kuormat kantaakseen. Hän kuulee rukoukset, keventää oloa ja hänen ilonsa täyttää sydämen.

Se heinäkuun päivä oli hieno päivä. Punaisen tuvan rakkailleni onnea ja siunausta.

Halsualainen äiti ja anoppi

#