torstai 6.8.2020 | 10:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

ELY-keskus: Keliberin litiumkemiantehtaasta ei aiheudu merkittäviä ympäristövaikutuksia – YVA-menettely päätökseen, seuraavaksi siirrytään lupavaiheeseen

Vili Ruuska
Ke 22.7.2020 klo 13:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut Keliberille yhteysviranomaisen perustellun päätelmän Kokkolan suurteollisuusalueelle sijoitettavan litiumkemiantehtaan ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta.

ELY-keskus toteaa, että YVA-arviointiselostus täyttää sisältövaatimukset ja että se on käsitelty YVA-lain vaatimalla tavalla.

Päätelmässään ELY-keskus lausuu, että tehdyn arvioinnin perusteella hankkeesta ei aiheudu merkittäviä ympäristövaikutuksia. Hankkeen jatkosuunnittelussa tulee kuitenkin huomioida muun muassa analsiimihiekan varastointi- ja hyödyntämiskapasiteetin riittävyys kaikissa toiminnan eri vaiheissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ELY-keskuksen, Envineer Oy:n ja muiden mukana olleiden osallistumiseen YVA-prosessiin. Haluamme kiittää kaikkia mukana olleita sujuvasta yhteistyöstä. On hienoa, että YVA-prosessin tavoiteaikataulussa pysyttiin. Voimme nyt siirtyä litiumkemiatehtaamme osalta lupavaiheeseen laatimamme aikataulun mukaisesti, kommentoi Keliberin toimitusjohtaja Hannu Hautala tiedotteessa.

#