maanantai 26.10.2020 | 09:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Perhon yössä juostaan sittenkin – Perinteinen juoksutapahtuma lähtee liikkeelle perjantaina

Juoksu Perhon Kiri järjestää perinteisen juoksutapahtuman.

Karoliina Ukskoski
Pe 31.7.2020 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhon Kirin yleisurheilujaoston uutena puheenjohtajana on tänä vuonna toiminut Anna Isomöttönen. Aiemmin jo Kirin toiminnassa mukana olleen Isomöttösen ensimmäistä puheenjohtajakautta sotki omalta osaltaan koronavirus, mutta muuten hän sanoo pestin olleen mukava. Isomöttönen kertoo, että jaoston porukalla asioiden sopiminen ja hoitaminen on sujunut mutkattomasti.

– Vähän mietin pestiin valittaessa, että osaanko ottaa kaiken tarpeellisen huomioon. Asiat ovat kuitenkin menneet hyvin ja meillä on kiva, että on helppo löytää toimitsijoita, jotka tulevat mielellään järjestämään esimerkiksi lasten yleisurheilukisoja.

Isomöttönen sanookin lasten yleisurheilukisoissa olleen hyvin väkeä tänä kesänä, kun osallistujamäärät ovat olleet 25-35 paikkeilla. Isomöttönen muistaa itsekin, kuinka lapsena oli kivaa, kun urheiluseura tarjosi toimintaa. Siksi hän on näin aikuisiälläkin edelleen mukana ja haluaa pitää Perhon Kirin toiminnan aktiivisena jatkossakin.

Perhon Kirin vuoden päätapahtumana toimii tänäkin vuonna Perhon Yöjuoksu. Yöjuoksu järjestetään perjantai-iltana 7.8. ja lähtö tapahtuu totuttuun tapaan Perhon keskuskentältä. Reitti uusittiin pari vuotta sitten ja matkoina on kilpasarjoissa 7,6 km sekä nuorille ja kuntosarjalaisille 4,1 km. Lapsille järjestetään tapahtuman yhteydessä myös oma ratakierros.

– Toimintasuunnitelmassamme oli alun perin yöjuoksu merkattuna, mutta korona sekoitti pakkaa ja vähän jouduimme seurailemaan tilannetta ja että voiko tällaista tapahtumaa järjestää, Isomöttönen kertoo.

Tapahtuman järjestäminen lyötiin lukkoon lopulta alkukesästä. Yöjuoksu on yleensä juostu Perhopäivän yhteydessä, mutta tänä vuonna kunnan järjestämä tapahtuma jää välistä. Isomöttösen mukaan pienellä paikkakunnalla kaikki tapahtumat ovat plussaa ja siksi perinteikäs yöjuoksu haluttiin järjestää ilman Perhopäivääkin.

– Toivomme, että väki lähtee hyvin liikkeelle osallistumaan, Isomöttönen hymyilee.

#