torstai 29.10.2020 | 06:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Vetelin Urheilijat voitti seuracupin – Pienten seurojen finaali järjestetään syyskuun alussa Ikaalisissa

Seppo Järvelä
Ti 4.8.2020 klo 08:30 | päivitetty ti 08:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vetelin Urheilijat hallitsi yleisurheilun seuracupin piirikilpailua kotikentällään perjantaina. Seuran nuoret urheilijat kokosivat illan aikana kilpailluista lajeista 11 940 pistettä, joka tulee riittämään valtakunnalliseen finaaliin. Pienten seurojen finaali järjestetään 5. syyskuuta Ikaalisissa.

Kaustisen Pohjan-Veikot sijoittui toiseksi 9 519 pisteellä. Muiden keskipohjalaisseurojen osallistuminen seuracupiin jäi vaatimattomaksi. Muutamalla urheilijalla mukana ollut Halsuan Toivo oli kolmas 1 226 pisteellä. Yksittäiset urheilijat toivat pisteitä seitsemälle keskipohjalaisseuralle.

– Meidän seuran innostus seuracupiin lopahti sääntömuutoksen jälkeen, Kälviän Tarmon Petri Kykyri kertoo.

Kälviä oli aikaisempina vuosina kilpaillut pienten seurojen joukossa. Sääntömuutos siirsi seuran isojen kaupunkiseurojen sarjaan.

15-vuotiaiden poikien 2000 metrin juoksun voitti hienolla soolojuoksulla VetU:n Kasper Björkbacka ajalla 6.26,34. Hän ei ollut täysin tyytyväinen juoksuunsa.

– Ei ollut paras päivä. Nyt alkaa herkistely Naantalin SM-kisoja kohti, Björkbacka kertoo.

Veteliläinen juoksee Naantalissa viikonloppuna järjestettävissä 14-15-vuotiaiden SM-kilpailuissa 14-vuotiaiden 800 ja 2000 metriä.

– Tavoitteena on mitali molemmilla matkoilla. 2000 metrin aikaa on mahdollisuus parantaa 10-15 sekuntia.

Toiseksi kilpailussa ajalla 6.53,90 juossut Halsuan Toivon Iisakki Jussinmäki kilpailee myös Naantalissa.

– Kymmenen sekuntia pitäisi olla mahdollisuus juosta lujempaa. Katsotaan sitten, mihin pystyn, Jussinmäki sanoo.

14-vuotiaalle halsualaiselle Naantalin SM-kilpailut ovat uran ensimmäiset. Hän ei myönnä jännittävänsä juoksua etukäteen.

– Lähtöviivalla saattavat polvet kyllä tutista, Jussinmäki tuumaa.

15-vuotiaiden tyttöjen kuulantyönnön ennätystuloksellaan 10,86 seuracupissa voittanut KP-V:n Saana Koskimäki osallistuu Naantalissa kiekon- ja moukarinheittoon.

– Mitalia lähden hakemaan. Tuleeko sitten mitali, niin se nähdään paikan päällä. Tosissani lähden yrittämään, 14-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Koskimäki sanoo.

Koskimäki kertoo olevansa hyvässä kunnossa. Hänellä oli tulosrajat tehtynä myös kuulaan, keihääseen ja kolmiloikkaan. SM-kilpailuissa on mahdollisuus osallistua vain kahteen lajiin.

– Moukarissa meillä on joukkuekilpailussa Jonna Järvelän kanssa myös hyvät mahdollisuudet menestyä. Kultaista joukkuemitalia lähdetään tavoittelemaan.

#