torstai 29.10.2020 | 06:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Raviviikolta: Lake’s Action ja Umberto Croft Teivon valtiaat

Teivon T75-raveissa tehtiin halsualaista ravihistoriaa, kun Lake’s Action ja Umberto Croft voittivat kovatasoiset lähtönsä.

Keijo Maliniemi
Ti 11.8.2020 klo 15:40 | päivitetty ti 15:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PERHONJOKILAAKSO

Ville Hakalan valmentama ja Team Arkhimedeksen omistama

Lake’s Action oli iltapäivän nopein hevonen tuloksella 11,6a/1600 m.

Santtu Raitalan ohjastama ruuna joutui avaamaan mailin ryhmässä ensimmäiset 500 metriä 07,5-vauhtia, ennen kuin rinnalla keulapaikkaa kysellyt Cheri Sane suostui pudottamaan sen taakse.

Etusuoralla Lake’s Action sai uuden haasteen, kun Piteraq kiersi kupeelle. Kaksikko irtosi 10,5-lopetuksessa voittotaistoon, jossa Lake’s Action piti varmasti pintansa.

Lähdön ykköspalkinto oli 3 000 euroa.

– Alku ajettiin tosi kovaa. Lake’s Actionilla ja Cheri Sanella osuivat askeleet hyvin lankulle, ja Antti halusi koittaa, että kestääkö meillä rytmi kurviin asti, Santtu Raitala jutteli.

– Vaikka Lake’s Action joutui kiihdyttämään reipasta tahtia, rentoutui se menemään yllättävän hyvin keulassa, mikä oli tärkeätä kovan avauksen jälkeen. Ruuna tsemppasi hienosti ja vastaili varmasti haastajalleen. Sillä on joskus ollut loppumatkan laukat kiusana, mutta Ville on nyt porukoineen saanut ongelman kuriin ja hevonen suorittaa hyvin, Santtu Raitala pohti.

Henry Ala-Korven ja Raimo Nykäsen omistama Umberto Croft oli lämminveristen maraton matkan vahvin.

Henry Ala-Korven valmennettava tarkkaili kärjen vauhdinpitoa kaukana kuudennessa parissa ulkona, mistä se aloitti hyökkäyksensä viimeisen takasuoran alussa.

Umberto Croft veti pontevin potkuin loppuun asti ja ohitti karkumatkaa yrittäneen Quartam De Victorin maalin tuntumassa. Umberto Croft sai voitostaan 3 000 euroa ajalla 15,9/ 3120 m.

– Alku oli rauhallinen, ja jäimme takamatkan lähtöpaikalta aika kauas, mutta tiesin, että edessä on hyvä hevonen Crystal Bay. Ajattelin, että Santtu Raitala hoitaa sen kanssa etenemisen, ja päätin iskeä kiriin vasta lopussa, Henry Ala-Korpi taustoitti.

– Toisella kierroksella alkoi jo hymyilyttää, kun pojat ajoivat tosissaan kilpaa, ja Umberto Croft tuntui ihan miljoonalta. Keulahevonen oli tosin loppusuoran alussa vielä aika kaukana, ja tuntui siltä, että jos kakkosrahat saadaan, niin hyvin on mennyt. Kun vedin 100 metriä ennen maalia laput, niin siitä tuli vielä yksi vaihde lisää. Umberto Croft osaa ja jaksaa mennä kovaa, mutta on aika juoksuriippuvainen. Vapaata rataa se ei tahdo kestää, Henry Ala-Korpi kuvaili.

Umberto Croftin hoitaja Sari Riihimäki oli lähdön jälkeen yhtä hymyä.

– Aivan uskomaton esitys. Umberto Croft oli kierros ennen maalia pääjoukon hännillä, mutta ohitti vielä kaikki. Kysyin voittajaesittelyssä Henryltä onko tämä ollenkaan totta. Kun hän sanoi, että on, niin olihan se pakko uskoa. Umberto Croft kilpaili tänään ilman kenkiä, mikä sopi sille hyvin.

#