torstai 1.10.2020 | 22:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Raviviikolta: Lake's Action jätti muut varjoonsa

Keijo Maliniemi
Ti 15.9.2020 klo 10:00 | päivitetty ti 10:06

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ville Hakalan valmentama Lake's Action on noussut tänä vuonna kohinalla kohti valtakunnan lämminveriparhaimmistoa.

Se on parannellut ennätyksiään sekuntikaupalla ja voittanut kolme T75-sarjaa. Viimeisimmän taidonnäytteensä ruuna antoi lauantaina Oulussa.

Olli Koivunen kannusti sen siellä auton takaa vauhdilla matkaan, ja valjakko sujahti keulapaikalle jo ensimmäisessä kaarteessa.

Suosikki piti vauhtinsa hyvin maaliin saakka, eikä antanut muille minkäänlaista mahdollisuutta.

Team Arkhimedeksen eli Ville Hakalan, Rea Kauppisen, Antti Hakalan ja Jussi Hietalahden omistama ruuna sai ykkössijastaan 3 000 euroa ajalla 13,0a/1620 m.

Ville Hakala seurasi tyytyväisenä valmennettavansa otteita.

– Lake's Action sai ilman suurempia ponnisteluja johtopaikan. Sen jälkeen kaikki oli helppoa, eikä Ollin tarvinnut kuin istua.

– Lake's Action on niin selväliikkeinen hevonen, että kengityksellä ei ole suurta merkitystä. Ennätysjuoksussaan Lake's Action kilpaili ilman etukenkiä, mutta nyt rata oli niin karkea, että ruunalla oli alumiinikengät jalassa, Ville Hakala jutteli.

– Ilkka-ajon karsinnat ja mahdollinen finaali ovat vielä tämän kauden ohjelmassa. Jos syksy menee hyvin, pidetään kunnon peruskuntotreenijakso, minkä jälkeen aletaan tähdätä kesän kisoihin, Ville Hakala suunnitteli.

Ravinaistenliiton Suomen mestaruus ratkaistiin perjantaina Oulussa After Work-ravien yhteydessä kahden osalähdön perusteella.

Voiton vei kruunupyyläinen Carolina Krokvik. Hänen ajokkinsa sijoittui ensimmäisessä osakisassa kolmanneksi ja toinen ohjastettava kuudenneksi.

Mestaruus ratkesi vain pisteen erolla ennen Susanne Klemolaa ja Milla Markkasta.

Susanne Klemola voitti ensimmäisen osalähdön Macchiatolla ja sijoittui toisessa Facebook Amin kanssa kolmanneksitoista.

Aki Järvelä kiritti enintään 2000 euroa voittaneiden lähdössä Jussi Pohjoismäen valmentaman Hannaloren toiseksi ajalla 17,7a/2120 m.

Petri Lahti-Luopan osaomistama Valiant Dream jatkoi menestyskulkuaan Hagmyrenin T75-raveissa lauantaina.

Kimmo Taipaleen valmentama ja Jorma Kontion ohjastama Valiant Dream lähti kakkosradalta ja pamautti johtopaikalle, mistä se hallitsi lähtöä varmasti maaliin saakka.

Valiant Dreamin voittoajaksi kirjattiin 12,8a/2140 m, mikä palkittiin 110 000 kruunulla.

Leo Kedon omistama Night Guard teki komean paluun voittojen tielle Turun sunnuntairaveissa.

Olli Koivusen ohjastama Night Guard jäi lähtökiihdytyksessä johtavan kantaan, mistä se nousi loppusuoralla toiselle radalle ja spurttasi hetkessä selvään voittoon ajalla 14.6a/ 2600 m.

#