torstai 29.10.2020 | 06:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Raviviikolta: Crystal Bay määräsi marssijärjestyksen Nikulassa

Hieno tulostaso ja komeat kirikamppailut sävyttivät Kaustisen sunnuntairaveja

Keijo Maliniemi
Ti 29.9.2020 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ville Hakalan valmentama Crystal Bay oli päivän kovimman lämminverivoltin suvereeni hallitsija

Panu Ahosen ohjastama ori pamautti heti johtopaikalle, missä se määräsi tahdin maaliin saakka.

Johtavan takaa kiriin iskenyt Titan As kiri voittajan kupeelle, mutta ohi ei ollut asiaa.

Ykkössija oli Ville ja Antti Hakalan sekä Rea Kauppisen omistamalle Crystal Baylle uran kahdeksas ja tuli loistavalla ajalla 13,8/1600 m.

– Crystal Bay on voltista tosi nopea lähtijä. Kun lähtöpaikka oli hyvä, ja matkana maili, niin ei siinä tarvinnut Panun kanssa taktiikasta paljon puhua, kun molemmat suurin piirtein sanoivat, että keulasta ajetaan. Crystal Bay sai tehdä johtopaikalla oman juoksunsa, ja Panun mukaan sille jäi aika paljon varaa. Ori kilpaili ilman kenkiä, mikä sopii sille hyvin, Ville Hakala jutteli.

5-vuotiaiden suomenhevosten Ilkka Pohjalainen -ajon karsinta päättyi odotetusti Jukka-Pekka Kauhasen ohjastama ja valmentaman Säihkeen Säpinän voitonjuhliin.

Helpolla ykkössija ei irronnut. Juha-Pekka Vilkmanin kannustama Lentolähetti vauhditti lähtöä kalkkiviivoille asti, missä Säihkeen Säpinä rutisti niukasti ohi.

Kari Torpan ohjastama Javeri ylitti maalinjan kolmantena. Se nousi loppusuoralla johtavan takaa toiselle radalle, muttei päässyt kirimään vapaasti.

– Meillä oli hankala lähtöpaikka, ja päätin ajaa ajoissa eteenpäin. Pääsimmekin jo kierros jäljellä johtavan rinnalle, Jukka-Pekka Kauhanen kertasi lähdön tapahtumia.

– J-P Vilkman huikkasi matkalla, että Lentolähettillä on vähän motivaatio ongelmia, ja toivoi, että ajaisin vasta lopussa ohi, että sekin jaksaisi tsempata. Hänen hevosensa oli yllättävän nopea, ja olisi pitänyt ajaa viimeinen kurvi kovempaa. Vaikka lopussa meni tiukoille, minulla oli kova luotto omaani.

– Säihkeen Sähinä sai oli Derbyfinaalin jälkeen helpommalla. mutta nyt ruvetaan pikkuhiljaa kiristämään ruuvia. Uskon, että finaalissa nähdään entistä parempi Säihkeen Sähinä, Kauhanen pohti.

Jukka-Pekka Kauhanen oli päivän ohjastajanimi kolmella voitollaan.

Miehen voittokulun aloitti Giuseppe Pistonen valmentama BWT Dakota. Se löi 17.0-lopetuksessa Aki Järvelän ohjastaman High Sky Jetin ja Jyri Puusaaren vauhdittaman Don't Tell Maman.

Jukka-Pekka Kauhanen sinetöi hattutemppunsa kokomatkan johtaneen Leon Dahlia rattailla.

Veli-Erkki Paavolan ohjastama Special Present tarjosi parhaan vastuksen ja kamppaili johtavan rinnalta rehdisti hopealle.

Enintään 16 500 voittaneiden lämminveristen lähdössä nähtiin Veli-Erkki Paavolan tallin Bugs Bunny Buzzin paluu kultakantaan.

Bugs Bunny Buzz lähti seiskaradalta vauhdilla matkaan ja painui ensimmäisen kaarteen pohjassa johtopaikalle, mistä se nappasi varman voiton.

Anu Paavolan ohjastama Marlon Dee puristi johtavan rinnalta toiseksi.

– Ensimmäiseen kurviin mentiin aika kovaa, mutta ei siinä ollut paljon vaihtoetoja. Bugs Bunny Buzz tuntui koko hyvältä ja voitti varmasti. Ruuna on tehnyt pitkään hyviä juoksuja, ja viimeksi jäätiin kaikki voimat tallella pussiin. Bugs Bunny Buzzia treenattiin aika kovaa. Nyt treeniä on kevennetty ja tulosta on alkanut tulla, Veli-Erkki Paavola kertoi.

Päivän T4-peli huipentui Vikkeerin ja Liinan Liekin kaksinkamppailuun, jossa Heikki Hietasen ajama Vikkeer oli niukasti vahvempi.

Mauno Laurilan valmentama Fixit oli vuoden neljässä startissaan saavuttanut kolme totosijaa, mutta voitto oli kiertänyt. Kaustisella ruuna haki kierros jäljellä johtopaikan ja irtosi siitä hienolla kirillä ykköseksi.

Timo Salmelan valmentama Let's Go Legacy seurasi johtavan takana toiseksi.

Nuorten Sarjan suurimmat setelit matkasivat Antti Tupamäen ohjastaman Niemen Iidan mukana Vihtiin.

Henry Ala-Korven suitsima Kimman Repsikka oli tiukasti voittotaistossa mukana, mutta ponkaisi loppusuoran alussa laukalle ja joutui tyytymään nelossijaan.

100 metrin takamatkasta huolimatta kaikki vastustajansa kiertänyt Aronin Muisto oli kylmäveristen aikatasoituksen paras.

Maisamiina ja Serenia täydensivät oikean troikkayhdistelmän.

#