perjantai 26.2.2021 | 00:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Sanni Aho laskee pääkirjoituksessaan päiviä seuraaviin vaaleihin: Puoli vuotta kuntavaaleihin

Ke 7.10.2020 klo 18:00 | päivitetty to 14:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kun kuntavaaleihin on enää puoli vuotta aikaa, on aika avata vaalikeskustelua paikallislehdessä. Kysyimme nykyisiltä päättäjiltä, ketkä lähtevät ehdolle ensi kaudella. Sähköpostitse ja puhelimitse hoidettu kysely paikallisilta tämän kauden kuntapäättäjiltä sujui sutjakkaasti, kun yli puolet klikkasi lomakkeesta vastausvaihtoehdon. Lopuille otettiin Ahosen Maijan kanssa soittokierros perään.

Tuloksena on tieto siitä, että varmuudella ehdolle asettuvia nykyisiä valtuutettuja on perin vähän ja varmuudella valtuustouransa päättäviä on kourallinen.

Tilaa ehdokaslistoilla vielä tässä vaiheessa varmasti on ja nimiä kaivataan yhä ehdokaspapereihin.

Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä kirjoitti kolumnissaan unelmavaltuutetusta (Kaleva 6.10.) ja inspiraatiota tekstiinsä Määttä haki someseuraajiltaan. Määtän seuraajat nostivat valtuutetun ominaisuuksista kärkeen taidon viestiä, yhteistyökyvyn, kokonaisuuksien ymmärryksen sekä kyvyn katsoa kuntaa isossa kuvassa.

Mahdollisimman kattava ehdokaslista houkuttelee laajaa joukkoa äänestämään. Kuntavaaleissa ääni annetaan todennäköisesti ehdokkaalle, joka on tuttu.

Nykyään haetaan mittareita, joilla tavoitteiden saavuttamista seurataan. Yksi yhteinen mittari yli puoluerajojen on äänestysprosentti. Mikäli äänestysprosentti vastoin kaikkia odotuksia nousisi, ovat puolueet ja ehdokkaat onnistuneet tekemään onnistuneita päätöksiä kuluneella vaalikaudella ja viestimään tulevasta agendastaan kiinnostavasti vaalien alla.

Unelmavaltuutetuille on tilausta.

#