torstai 29.10.2020 | 06:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustislainen Karoliina Skantsi voitti kultaa body fitnessin SM-kisoissa: "Tällä hetkellä on sellainen olo kuin olisin jyrän alle jäänyt"

Päivi Savela
La 10.10.2020 klo 21:55 | päivitetty su 17:56

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustislainen Karoliina Skantsi voitti lauantaina kultaa body fitnessin SM-kisoissa Turussa. 30-vuotias Skantsi kilpaili alle 163-senttisten sarjassa, johon osallistui 20 kilpailijaa.

Iltapäivän aikana Skantsi oli lavalla neljä kertaa edeten finaaliin sekä over all -kilpailuun, jossa mukana olivat eri sarjojen voittajat.

– Tämä oli ehkä tähänastisista kisoista kaikkein raskain. Sain jännittää lihaksia niin paljon kuin lähtee, Skantsi sanoo.

Samaan aikaan kun jännittää lihaksia ja vetää vatsaa sisään, jotta lihakset erottuvat, täytyy myös hymyillä ja näyttää kauniilta. Sen tuntee seuraavana päivänä kropassa.

– Tällä hetkellä on sellainen olo kuin olisin jyrän alle jäänyt. Särkee sormenpäitä myöten, Skantsi sanoo.

Skantsi pitää voittamaansa sarjaa kovatasoisena. Hopealle sijoittunut tamperelainen Anu Koski oli vahva kilpakumppani.

– Tiesin, että voittaja voi olla meistä kumpi vain, Skantsi sanoo.

Ensimmäisellä kierroksella jännitys tuntui lavalla, kun sinne pääsi pitkästä aikaa. Skantsi on suoritukseensa tyytyväinen vaikka tietää jo, missä olisi ollut parantamisen varaa.

– Esiintymiseni parani finaalia kohti. Finaalissa alkoi tuntua hakemaani rentoutta ja varmuutta.

Karoliina Skantsi lähti hakemaan Turusta voittoa.

– On tosi liikuttunut olo. Olen tehnyt tämän eteen paljon töitä ja halusin niin kovasti tätä. Ihan mielettömät fiilikset!

Skantsi juhli voittoa syömällä ravintolassa. Hän aikoo vielä pari päivää nauttia vapaammasta menosta ja odotella liiton päätöstä, lähetetäänkö Suomesta joukkue EM-kisoihin Espanjaan.

– Jos sinne koronan puitteissa pääsee, jatkan dieettiä vielä neljä viikkoa, Skantsi sanoo.

Ennen Turussa järjestettyä Nocco Fitness SM 2020 -kilpailua Skantsi oli 27 viikkoa kisadieetillä. Hän edustaa Team Fysiomotion Kaustista ja hänen valmentajansa on nivalalainen Timo Kiviniemi.

Vuonna 2019 Skantsi voitti kultaa Helsingissä Fitness Classic -kilpailussa sekä oli viides EM-kilpailussa. Samassa lajissa 158-senttiseen sarjassa pääsi finaaliin samaa tiimiä edustava ylivieskalainen Mirva Viirimaa, jonka sijoitus oli kuudes.

Nocco Fitness SM-kilpailuun Turussa osallistui noin 500 kilpailijaa.

Juttua on päivitetty 11.10. klo 15.38 Karoliina Skantsin kommenteilla

Lue Karoliina Skantsin haastattelu tästä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.