torstai 29.10.2020 | 07:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten alueella kaksi uutta koronatartuntaa alkuviikon aikana – Koivuhaan terveysaseman vastaanotto Kokkolassa suljetaan viikoksi ja henkilökunta siirretään koronatyöhön

Hanna Rautio
To 15.10.2020 klo 15:06 | päivitetty to 15:35

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on todettu maanantain jälkeen alkuviikon aikana kaksi uutta koronavirustartuntaa, vahvistaa infektioylilääkäri Marko Rahkonen. Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin ja tartunnan saaneet sairastavat kotona.

Tartunnat todettiin Soiten verkkosivuilla olevan tilannekuvaraportin mukaan keskiviikkona 14. lokakuuta.

Uusimpiin tartuntoihin ei liity Rahkosen mukaan laajempia altistumisia, vaan kyseiset henkilöt ovat olleet jo valmiiksi karanteeninomaisissa oloissa.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa yhtään koronapotilasta.

Yhteensä Soiten alueella on pandemian alusta lähtien nyt todettu 77 koronavirustartuntaa.

Soite kertoo vahvistavansa infektiovastaanottojen toimintaa henkilöstön siirroilla. Kokkolan Koivuhaan vastaanotto suljetaan viikoksi 43 eli 19.–23.10. ja terveydenhuollon henkilökunta siirretään koronatyöhön.

Jo sovitut ajat siirretään Kokkolan pääterveysasemalle. Asiakkaille ilmoitetaan muutoksesta henkilökohtaisesti. Myös Koivuhaan terveysaseman puhelut ohjataan sulun ajan Kokkolan pääterveysasemalle.

Mahdollisesta sulun jatkosta päätetään myöhemmin, Soitesta kerrotaan.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu vuorokauden aikana 16 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntamäärä siellä on yhteensä 706. Ilmaantuvuusluku viimeisimmän kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden on 333. Vaasan sairaanhoitopiirin alue on ilmoittanut olevansa koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Soiten antoi keskiviikkona 14. lokakuuta suosituksen, että tarpeetonta matkustamista Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle on toistaiseksi syytä välttää.

Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa ja Vöyri.

//uutista täydennetty 15.10. klo 15.35 Koivuhaan vastaanoton sulkemistiedolla//

#