sunnuntai 7.3.2021 | 14:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: Ruotsalainen kasvimaito iski voimalla

Ke 28.10.2020 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ensi viikolla keskustellaan voimalla ruoantuotannosta ja kasvimaidosta. Näin luvattiin somessa, jossa useat vaikuttajat tekevät kampanjan yhteistyössä ruotsalaisen Oatlyn kanssa. Oatly on perustettu 90-luvulla, mutta nykyään sen omistajia ovat mm. Verlinvest, China Resources ja Blackstone Growth. Viimeisin sijoitti yhtiöön 200 miljoonaa ja sai 7 prosentin siivun. Rahoituskierroksella saaduilla varoilla yritys rakentaa tehtaita kaurapohjaisille elintarvikkeille ympäri maailman.

Tällä viikolla suomalaisten alakoululaisten kodit, koulut ja päättäjät saivat postissa Maitomyytit-kirjasen. Mainoslehtisessä käydään läpi 20 erilaista lehmänmaitoon liittyvää sanontaa.

Kampanja ja keskustelu aiheesta on siis vasta alussa ja sen sijaan, että myyttikirjanen sijoitetaan saunan pesään, kannattaa sisältöön maitomaakunnassa tutustua.

Kasvipohjaisten maitojuomien markkinat tulevat lähitulevaisuudessa kasvamaan, sen suuntaa näyttää väistämättä kuluttajien käyttäytyminen. Mikäli tästä on maitosodaksi (kuten Iltasanomat tiistaina uutisoi), niin myytteihin on syytä vastata samalla mitalla.

#