maanantai 30.11.2020 | 00:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perhon kunta vuokraa Kokkonevalta maata Suomen Hyötytuulelle

Maija Ahonen
Ti 17.11.2020 klo 14:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen Hyötytuuli Oy suunnittelee Perhon Kokkonevalle noin 2750 hehtaarin tuulivoimapuistoa. Tästä alueesta hieman vajaa neljäsosa on Perhon kunnan omistuksessa.

Maanantaina kokoontunut Perhon kunnanhallitus hyväksyi Perhon kunnan ja Suomen Hyötytuulen välisen vuokra- ja käyttöoikeussopimuksen kunnan omistamien maa-alueiden osalta.

Suomen Hyötytuuli on Perhon kunnalle entuudestaan tuttu toimija, sillä yritys on rakentamassa Alajoki-Peuranlinnan tuulipuistoa Perhon ja Kyyjärven alueelle.

Hyötytuuli on vuonna 1998 perustettu tuulivoiman tuotantoyhtiö, jonka osakkaita ovat suuret suomalaiset kaupunkienergiayhtiöt. Yrityksellä on kuusi toiminnassa olevaa tuulipuistoa, yksi Kalajoella, kaksi Porissa ja kolme Raahessa.

Perhon kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan Keitele Forest Oy:n kanssa tehtävän puukauppasopimuksen Nevalan ja Hiekanmäen alueella sijaitsevasta leimikosta.

Leimikon on arvioitu sisältävän lähes 3500 kuutiota kesäkorjuukelpoista puuta, mikä toisi kunnan kassaan 146 000 euroa.

Lisäksi kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan seuraavan kunnanvaltuuston kokoa seuraavalla vaalikaudella. Se ei kuitenkaan tehnyt valtuutettujen määrästä mitään pohjaesitystä, vaan antoi kunnanvaltuustolle täysin vapaat kädet päättää asiasta.

Perhon kunnanvaltuustossa istuu tällä hetkellä 19 valtuutettua, mikä on kaksi valtuutettua vähemmän kuin edellisellä kaudella. Seuraava valtuustokausi alkaa 1.6.2021.

#