sunnuntai 7.3.2021 | 13:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Sanni Aho pääkirjoituksessaan: ”Kumpi leviää nopeammin, pääni vai pandemia?”

Ma 30.11.2020 klo 13:25 | päivitetty ma 13:25

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pitkään saatiin täällä elää niin, että koronarajoitukset tuntuivat toisinaan ylimitoitetuilta, kun tapauksia ei ollut. Samalla kuitenkin on opittu maskihommiin, ja on omaa muistamattomuutta saanut muutamaan otteeseen hävetä, kun maskitta lähikauppaan poikkeaa.

Keväällä, kun rajut rajoitukset otettiin käyttöön, niihin laskeuduttiin rajusti. Jälkikäteen ajatellen rajoitukset olivat rajut alueille, josta koronatartunnat puuttuivat tyystin. Nyt ollaan eletty, varovaisesti, mutta kyllä vain eletty on.

Keväällä moni sanoi ääneen, että onneksi ei ole marraskuu, vaan mennään valoa kohti. Kaikkeen tottuu. Eipä tämä marraskuun pimeys kotona kökkiessä tunnu sen kummemmalta kuin huhtikuu ja kevään valo.

Hallitus selvittelee nyt mahdollisuuksia ottaa jälleen poikkeusolot käyttöön. Se jää toivottavasti selvittelyn asteelle ja annetaan alueiden itse mitoittaa rajoitukset sopiviksi. Alueelliset rajoitukset ovat ainakin toistaiseksi toimineet Keski-Pohjanmaalla ja muutamat tapaukset on saatu kuriin. Nyt viimeisin ja laajin koronatartuntarypäs tuli tietoon viime viikolla Kaustisella.

Otsikon lainaus on peräisin instagram-tililtä, joka asettaa osuvasti rinnan asioita ja tuottaa hetken hymähdyksiä arjessa. Tässä tapauksessa toivon, että se on pää, joka leviää. Ei pandemia.

#