torstai 28.1.2021 | 18:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Konsta Hietaniemi kolumnissaan: Kokeilun kautta kiinni toimittajan työhön

Pe 8.1.2021 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Korkeakoulujen pääsykoeseula oli viime keväänä suorastaan pirullisen tiukka. Kaksi vuotta sitten riittämätön varasija mahdollisti upean ”välivuoden” Voionmaan koulutuskeskuksen journalistilinjalla, joten ehkäpä vastaava lohtu löytyisi tällä kertaa oikeista töistä paikallislehdessä? Olen aiemminkin kirjoittanut Perhikseen juttuja avustajan roolissa, joten se oli varsin loogisesti ensimmäinen vaihtoehtoni työkokeilupaikkaa etsiessä.

Olen lähtöisin Perhosta, ja siellä majailen tälläkin hetkellä. Lukiosta selvittyäni vietin vuoden yliopistossa selkeästi väärällä alalla, minkä jälkeen poukkoilin muutaman vuoden työstä toiseen. Lopulta jostain ilmestyi päähäni idea journalismista. En kuolemaksenikaan muista mistä se alunperin tuli, mutta toimittajan työ vaikutti enemmän omalta jutultani kuin mikään muu. Sen tosin muistan, että ensimmäinen julkaistu juttuni oli Amorphis-yhtyeen keikkaraportti Kaaoszine-verkkomediassa, jonka toimituksessa olen yhä mukana.

En juurikaan osaa musiikin lisäksi sanoa mitään tiettyä aihepiiriä, joka minua journalismissa kiinnostaisi. Sen sijaan olen huomannut, että yksinkertaisesti pidän juttujen tekemisestä, oli aihe sitten mikä tahansa. Varsinkin henkilöjuttujen tekeminen on mielestäni todella mielenkiintoista. Toimittajana olemisessa on se hieno asia, että pääsee tutustumaan moniin sellaisiin asioihin, joiden syvempään sisäistämiseen ei kiinnostus välttämättä riittäisi. Olen huomannut tämän sopivan itselleni varsin hyvin, sillä oman alani löytäminen on aina tuntunut todella vaikealta selkeiden visioiden loistaessa poissaolollaan.

Olen kuullut TE-toimiston työkokeilun olevan monille oiva portti alan töihin, joten odotan suurella mielenkiinnolla mitä tulevat kuukaudet tuovat osaltani tullessaan.

#