torstai 28.1.2021 | 18:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Pääkirjoitus: Omassa kuplassa ei ole kaikkea tietoa – Malttamattoman liikkujan pitäisi saada tietää hiihtoladun kunnosta mieluiten heti

Ti 5.1.2021 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viime viikkojen pyhien aikana on kaivettu esiin luistimia ja suksia. Puskaratiot ovat laulaneet, kun on kyselty ulkoharrastusmahdollisuuksien perään. Hieno homma, että kuntien liikuntapaikkojen hoitajat sekä monet vapaaehtoiset ovat avanneet ja pitäneet mahdollisuuksien mukaan kunnossa kaukaloita ja hiihtobaanoja.

Osa talviliikuntapaikoista odottaa vielä kovempia pakkasia ja suurempia lumimääriä.

Liikuntapaikkojen käyttäjät ovat malttamattomia: kun baana on auki, sinne mennään.

Viime viikolla tiedustelin, että mihin saakka palaa valo Räyringin äärimmäisen hyvin talkootyönä hoidetulla kaukalolla. Minua valistettiin, että tiluksilta löytyy valokatkaisija, josta valon saa päälle miten haluaakaan. Innokkaat pienet luistelijat saivat talvikauden ensikosketuksen jäähän vartin sisällä tiedon saamisesta. Kiitos!

Tässä tullaan kuitenkin ongelmaan, joka pistää silmään niin matkailijoita kuin satunnaisia harrastajia. Tiedot liikuntapaikkojen olemassaolosta, kartoista, mahdollisista käyttövuoroista, kielloista tai valokatkaisijan sijainnista eivät tavoita kaikkia.

Omissa somekuplissa on mahdollista lillua vailla tietoa poliittisten äärilaitojen liikehdinnästä, mutta myös niin, että ulkoilumahdollisuudet jäävät käyttämättä.

Pitää muistaa kertoa asioista muillekin kuin kavereille. Lehti on siihen edelleen käypä ja kattava väline.

#