maanantai 26.7.2021 | 04:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Nyt vietetään Uutisten viikkoa – Isot uutiset kiinnostavat nuoria

Ke 3.2.2021 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vain kolme prosenttia 13–18 -vuotiaista kertoo, että ei seuraa uutisia lainkaan. Puolet nuorista seuraa uutisia päivittäin, kertoo Uutismedian liiton teettämä Nuoret, uutiset ja luottamus -tutkimus.

Uutisaiheista kiinnostavimmiksi nousevat isot ajankohtaiset uutisaiheet niin Suomessa, maailmalla kuin paikkakunnalla.

Nuorten ääni ei kuitenkaan tule riittävästi esille mediassa. Tässä onkin petraamisen paikka myös paikallislehdessä. Tutkimuksessa ristiriitaista kuitenkin on se, että vaikka nuorten elämään liittyvät uutiset kiinnostavat 39 prosenttia vastaajista, ei toisten nuorten haastattelut tai nuorten tekemät uutissisällöt kiinnosta kuin 17 prosenttia.

Somessa uutisia seuraa 69 prosenttia nuorista, mutta myös lehtien verkkopalveluita seuraa 59 prosenttia. Muutos median käytössä on oven takana, sillä painettuja lehtiä seuraa enää 13 prosenttia nuorista.

Viime viikolla ilmestyi Lasten Perhis, mutta myös liuta muita KPK Yhtiöiden lasten lehtiä. Lehti oli suunnattu alakoululaisille. Näköislehden voit lukea osoitteessa www.kpk.fi/lastenlehti

Palautteen perusteella kaikista kiinnostavimmaksi jutuksi lapset nostivat gallupin, johon oli haastateltu yhtä lasta jokaiselta lasten lehden ilmestymispaikkakunnalta. Toteuttaminen oli lopulta helppoa, mutta on myös osoitus siitä, että nuorempaa lukijakuntaa kiinnostavan sisällön tekeminen ei vaadi osaamista scrollytellingiin, infograafeihin tai podcasteihin.

Kamera, lehtiö ja kysymys riittää.

#