maanantai 26.7.2021 | 04:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Teroita kynäsi, kuntavaaliehdokas

Sanni Aho
To 11.2.2021 klo 09:45 | päivitetty to 09:47

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kuukauden päästä kaikki kuntavaaleihin ehdokkaiksi lähtevät ovat tiedossa. Se tarkoittaa myös sitä, että päättäjiksi mielivien on syytä kyniään teroitella tulevina viikkoina, sillä paikallislehdessä on mahdollisuus saada mielipiteilleen palstatilaa.

Ensisijaisesti Perhonjokilaaksossa julkaistaan tämän alueen kuntavaaliehdokkaiden mielipidekirjoituksia. Muualla ehdolla olevien tai tänne juuret omaavien kannattaa suunnata tarmonsa ensisijaisesti kotikuntiensa paikallislehtien mielipidepalstalle.

Oletus on, että huhtikuun ensimmäiset viikot ovat myös kiivaimmat mielipidekirjoitusten osalta, mutta ilahduttavaa vilkkautta on havaittavissa myös tällä viikolla.

Siksipä ehdokkaan ei kannata säästellä kaikkia mielipiteitään tuonne saakka, vaan ottaa aikaisemmin ja asia kerrallaan. Toimituksessa on kaikki valta päättää mielipidekirjoituksen julkaisusta, mutta myös lyhentämisestä. Jos tekee tiukkaa, on saksittava.

Lukijalle ystävällinen tiivis tekstimitta mielipidekirjoitukselle on 2000 merkkiä. Siihen tulee nyt vaalikeväänä pyrkiä. Omien aikataulujen mukaan mielipidekirjoituksia julkaistaan verkossa ja usein ennen torstain printtilehden julkaisupäivää.

Teroittakaa siis kyniänne, ehdokkaat. Teidän ajatuksenne kiinnostavat äänestäjiä.

Tällä viikolla lukijoiden kynästä syntyi monta erilaista tekstiä. Pääset niihin tästä:

Lukijan lyhyet 11.2.2021

Lukijalta: Elinkeinoelämä kukoistaa, kun rattaat pyörivät

Lukijalta: Kokkotyö-säätiö asetettiin konkurssiin

Lukijalta: Kuulumisia ja kiitoksia Iltaruskosta

Lukijalta: Kansainvälistymisellä on hintansa – Esarin toimitusjohtaja: "Joku lukijoista saattaa miettiä oliko sinne pakko lähteä"

#