tiistai 27.7.2021 | 01:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Veteraanipäivän viettäminen on päivitettävä uusille sukupolville

To 29.4.2021 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Veteraanipäivää on vietetty hyvin usein juhlatilaisuuksien merkeissä. On vähintään nostettu lippuja salkoon ja laskettu seppel sankarihautausmaalla.

Näyttää siltä, että tänä vuonna juhlallisuudet olivat pienimuotoiset. Veteraanit ovat jo iällä, joten päivän viettäminen perinteiseen tapaan ei pandemiaan sovi. Jokilaaksossa elossa olevia veteraaneja ja lottia on alle parikymmentä.

Mutta sopiiko kahvikonsertitkaan kunniamerkkeineen rajoitusten poistuessa? Se on ehkä suurille ikäluokille totuttu tapa ja paikalle osataan tulla. 80-luvulla syntyneet milleniaalit osaavat sitoutua suurinpiirtein kengännauhoihinsa, saatika siihen, että olisi instituutio tai tilaisuus, johon pitää mennä.

Veteraanien perinnön siirtämisestä seuraaville sukupolville on jo suunnitelmia, mutta kyllä koulut ovat siinä avainasemassa. Sodissa palvelleet isovanhemmat ovat jo lähes kaikki joukosta poistuneet, mutta perintö on elävä, sillä kiinnekohtia on jokaisessa perheessä ja jokaisella hautausmaalla.

Kansallisen veteraanipäivän viettäminen ja veteraanien perinnön vaaliminen sopii ajankohdaltaan itsenäisyyspäivää paremmin koulutyöhön.

Toivon, että tähän työhön löydetään uusia avauksia.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.