maanantai 26.7.2021 | 04:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Korona-aatelia Keski-Pohjanmaalla

To 6.5.2021 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kyllä keskipohjalaiset ovat täysin valmiita festarikesään, kertoo Euroopan koronakartta. Sinisenä läiskänä loistavassa maakunnassamme on onnistuttu nitistämään koronaketjut heti alkuunsa ja nyt näyttää jo varsin toiveikkaalle.

Halsua on loistanut täydellisellä nollalinjallaan ja Perhossakaan ei tapauksia ole riittävästi ollut koronakartalle nousuun. Rajoituksia on noudatettu säntillisesti ja nyt toiveikkaana odotetaan seuraavaa askelta. Jo nyt 50 hengen tilaisuuksien järjestäminen onnistuisi hyvin ja hyvin usein se pienemmille tapahtumille riittääkin.

Koronarokotuksen saaminen on osoittautunut juhlapäiväksi, joka on vapauttanut ensin iäkkäämmät, mutta toivottavasti rajoitustoimia päästään yhä enemmän vain purkamaan. Ehditäänkö näkemään makkaranpaistotilaisuuksia ennen kuntavaaleja? Entä kesäfestarit, markkinat, juoksutapahtumat ja muut kyläjuhlat?

Kysymysmerkkejä riittää vielä ja vaikka viranomaisilla on selvät askelmerkit, ei vielä uskalleta esittää varmaa vihreää valoa. Työikäiset, jotka eivät riskiryhmiin kuulu, jäävät kuitenkin vielä vuoroaan rokotusjonossa odottamaan.

Joko syksyllä saisi polttaa kaikki käyttämättä jääneet maskit roviolla?

#