maanantai 26.7.2021 | 04:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Vaalikoneeseen vastaaminen kertoo viitseliäisyydestä

Ke 12.5.2021 klo 10:25 | päivitetty ke 10:25

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Yksi työkaveri on tässä viime kuukausina lähetellyt sadoille ihmisille viestejä. Käytännössä 1700:lle, sillä vaalikone, joka Perhonjokilaaksonkin sivulta löytyy, on yhteinen Keskipohjanmaan kanssa ja kone ylettyy koko historiallisen, kulttuurillisen tai millä nimellä nyt haluatkaan laajennettua Keski-Pohjanmaan maakuntaa kutsua.

Ehdokkaita on siis hurja määrä. Yleinen ongelma on kuitenkin se, että sähköpostiosoitteet ovat yhä, siis vuonna 2021, jotakin muuta muotoa, kuin etunimisukunimi ät jotakin piste com.

Vaalikoneita on tällä viikolla availtu yleisön käyttöön.

Perhonjokilaakson vaalikoneesta löytyy useita kuntakohtaisesti räätälöityjä kysymyksiä väittämien muodossa, jotka on tehty täällä toimituksessa.

Tällä hetkellä halsualaisista ehdokkaista koneeseen on vastannut 8, kaustislaisista 35, perholaisista 23 perholaista ja 26 veteliläistä. Ylen koneeseen on vastattu tätäkin laiskemmin.

Sopii yhä edelleen kysyä, että riittääkö ehdokkailla motivaatiota yhteisten asioiden hoitamiseen, jos sitä ei ole vaalikoneiden täyttämiseen?

Kunnanvaltuustojen kokouksiin osallistuminen kertoo myös omaa kieltään siitä, että kiinnostaako päätöksenteko vaaleilla valittuja valtuutettuja aidosti.

Kun vaalikoneeseen on vastannut 52 prosenttia ehdokkaista, niin toivoisi todellakin äänestäjien näyttävän kyntensä ja käyvän uurnilla vaalikonevastausprosenttia innokkaammin.

#