perjantai 18.6.2021 | 15:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten infektioyksikkö on pahasti ruuhkaantunut – Vältä tarpeetonta soittamista, lue toimintaohjeet tästä jutusta

Päivi Savela
To 13.5.2021 klo 14:52

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten infektioyksikkö on tällä hetkellä pahasti ruuhkautunut. Soite pyytää välttämään tarpeettomia puheluita infektioyksikköön.

– Pyydämme myös, että infektioyksikköön ei soiteta koronavirustestin tuloksiin liittyen. Positiivisen testituloksen saaneelle soitetaan aina Soitelta, ja negatiivisen testituloksen voi tarkistaa Omakannasta tai sinulle lähetetään tekstiviesti, jos olet antanut luvan tekstiviestin lähettämiseen, tiedotteessa todetaan.

Soite antoi torstaina ohjeita mahdollisessa altistumispaikassa olleille:

– Huomioithan, että vaikka olet ollut mahdollisessa altistumispaikassa, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä Soiteen puhelimitse, mikäli sinulla ei ole oireita.

– Riittää, että noudatat koronasuosituksia eli vähennät lähikontaktien määrän minimiin ja vältät tarpeettomia kokoontumisia, huolehdit huolellisesta kasvomaskin käytöstä, 2 metrin turvaväleistä sekä käsihygieniasta.

– Yhtä lailla, jos olet ollut tekemisessä koronalle altistuneen kanssa, mutta et koronaan sairastuneen kanssa, voit seurata vointiasi kotona ja noudattaa koronasuosituksia. Mikäli olet altistunut koronavirukselle, sinulle soitetaan Soitelta.

Useisiin mieltä askarruttaviin koronakysymyksiin löydät vastauksen Soiten koronasivustolta https://korona.soite.fi.

Toiminnan muutokset

Fakta

Testaaminen

Hakeudu koronavirustestaukseen heti lievilläkin oireilla:

Sähköisesti täyttämällä koronaoirearvio osoitteessa: https://www.omaolo.fi/

Soittamalla Soiten koronaneuvontanumeroon: 06 828 7499 (avoinna ark. klo 8–17 ja viikonloppuisin klo 8–16). Lapset (alle 16-vuotiaat sairastuneet): Soiten lasten päivystys 06 826 4444 (avoinna ympäri vuorokauden 24/7). Jos terveydentilasi vaatii päivystyksellistä hoitoa, soita Soiten päivystysapunumeroon 116 117.

Koivuhaan vastaanotto on suljettu viikolla 20 ja Soiten lastensairaalan kiireettömiä lääkäriaikoja siirretään toukokuulta kesäkuulle, kun henkilökuntaa ohjataan koronatyöhön äkillisesti heikentyneen tilanteen vuoksi. Asiakkaisiin otetaan yhteyttä, mikäli sovittu aika siirtyy.

Lisäksi suosittelemme välttämään kaikkia vierailuja Soiten asumispalveluyksiköissä.

Suositukset ja määräykset

Länsi- ja Sisä-Suomen AVI linjasi 12.5. voimassa olevia määräyksiä kokoontumisista. Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi) sairaanhoitopiirin kuntien alueilla yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä on rajoitettu 10 henkilöön sisätiloissa. Ulkotiloissa rajoitus on 20 henkilöä. Nämä kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 13.5.2021 – 16.5.2021.

Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/suositukset/

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu perjantaina 14.5.2021 arvioimaan alueellista tilannetta sekä alueellisia rajoituksia ja suosituksia.

Rokotukset

Koronarokotusten kohderyhmää laajennetaan yli 50-vuotiaisiin. Nyt koronarokotteen voivat siis saada kaikki yli 50-vuotiaat sekä riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 16–64-vuotiaat Soiten alueen asukkaat. Soite suosittelee rokotteen ottamista kaikille, jotka ovat rokotusvuorossa.

Ajat ovat nyt varattavissa sähköisesti Soiten Omahoitopalvelun kautta osoitteessa https://soite.terveytesi.fi. Sähköiseen ajanvaraukseen lisätään aikoja tilanteen mukaan, mikäli tulee peruutuksia tai äkkinäisiä lisäyksiä rokotemääriin. Päivät, jolloin on vapaita aikoja tarjolla, näkyvät nettikalenterissa vihreällä.

Puhelinajanvaraus aukeaa jälleen tiistaina 18.5.2021 klo 12.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.