perjantai 18.6.2021 | 15:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soitessa muodostetaan tilannekuvaa kahden kovan tartuntapäivän jälkeen – Intian variantin alkuperä voi jäädä epäselväksi

Päivi Savela
Pe 14.5.2021 klo 10:57 | päivitetty pe 11:11

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soitessa laaditaan parhaillaan tilannekuvaa Keski-Pohjanmaan koronatilanteesta.

Koolla on alueellinen COVID-19-viranomaisryhmä, joka arvioi alueellista tilannetta sekä alueellisia rajoituksia ja suosituksia.

Lisäksi kokoontuu Soiten oma koronanyrkki.

Samaan aikaan Soitessa tehdään kiivaasti töitä tartuntaketjujen jäljittämiseksi.

– Jäljittäjiä riittää toistaiseksi. Henkilökuntaa on siirretty toisista yksiköistä, ja toimintoja on järjestelty, infektioylilääkäri Marko Rahkonen kertoo.

Viime viikolla otetuista näytteistä yhdessä todettiin Intian variantti, mikä tarkoittaa epidemian leviävän ärhäkkäästi. Soitessa ei ole tietoa, onko tartunta peräisin ulkomaan matkalta vai kotimaasta.

– Se ei ole selvinnyt. Voi olla, ettei vastausta varmaan saada, Rahkonen sanoo.

Soiten alueella todettiin keskiviikkona 16 uutta koronavirustartuntaa ja helatorstaina 15 tartuntaa. Tartunnat lähtivät liikkeelle vappubrunssilta, josta aiheutui useita jatkotartuntoja. Tähän mennessä koko epidemian aikana Kokkolassa on todettu 160 tartuntaa.

Soiten infektioyksikössä on töissä infektiolääkäri Arto Nieminen, joka tekee osan työajastaan Peruspalvelukuntayhtymä Kalliossa.

Kalliolla on jäljitystyötä varten oma call center, johon voidaan lisätä nopeasti henkilökuntaa tarvittaessa. Soite ei ole vielä pyytänyt Kalliota apuun.

– Voihan pyytää, mutta töitä riittänee sielläkin.

Niemisen "kaksoisvirasta" on ollut hyötyä altistumisten selvittämisessä Kallion alueella.

Koulutuskeskus Jedun Nivalan yksikössä todettiin helatorstaina yksi koronavirustartunta, joka liittyy Keski-Pohjanmaan tartuntaketjuihin.

Näihin ketjuihin liittyviä altistumisia on todettu nyt Nivalassa, Ylivieskassa ja Sievissä. Altistuskaranteenissa on Kallion alueella tällä hetkellä noin 40 henkilöä.

#

Kommentoi 3 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.