maanantai 26.7.2021 | 05:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Vastine uutiseen: Halsuan teknisen johtajan virkavalinnan keskeyttäminen on lakien vastainen

Halsuan teknisen johtajan virkaa hakenut Hannu-Pekka Honkanen kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan vastineen uutiseen.

Ma 31.5.2021 klo 14:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhonjokilaakso-lehdessä oli uutinen 27.5.2021 otsikolla ”Halsuan teknisen johtajan virkaa hakenut jätti kantelun”. Halsuan kunnanhallitus totesi, että valintavaiheessa virka olisi pitänyt perustaa kunnanvaltuustossa. Tämä teknisen johtajan viran haussa todettu menettelyvirhe ei kuitenkaan ole hyväksyttävä syy viran täytön keskeyttämiseksi. Menettelyvirhe ei ole este viran perustamisen hyväksymiseen kunnanvaltuustossa ja virkaan hakeneen Hannu-Pekka Honkasen valitsemiseksi viivytyksettä kunnanvaltuuston päätöksellä teknisen johtajan virkaan.

Hannu-Pekka Honkanen on tunnetusti julkishallinnon teknisen alan osaajana, ansioituneisuutensa perusteella ylivertainen hakija muihin hakijoihin verrattuna hallinnon lakien ja hallinnon oikeusperiaatteiden nojalla. Hallinnon oikeusperiaatteet tulevat suoraan laeista.

Viran täyttäminen voidaan jättää tekemättä vain, kun virkaan ei ole päteviä tai edes kelpoisia hakijoita. Hannu-Pekka Honkasella on huomattava julkishallinnon teknisen alan kokemus ja hyvin merkittävä laaja-alainen kyseisen viran jatkuva täsmäkouluttautuneisuus alalla, vieläpä vuosina 2019-2021 Oulun ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksessa.

Mitä tulee soveltuvuuteen, niin se on asianmukaisesti ja kiistattomasti näytetty perustuslain 125.2 § :n mukaisesti toteen virallisilla asiakirjoilla ja todeten lopuksi esittäytymällä haastattelijoille ylivertaisena hakijana muihin hakijoihin verrattuna. Asiakirjoista on helposti todettavissa Hannu-Pekka Honkasen olevan paras hakija kuntalaisten yhteisten varojen käyttäjänä kunnan yleisen edun mukaisesti. Hannu-Pekka Honkasen valinnalle ei ole mitään estettä. Halsuan kunnanjohtaja Jari Penttilä ja kunnanhallitus ovat toimineet väärin vaikuttimin julkishallinnossa ja tietoisesti kyseisessä valintaprosessissa.

Hannu-Pekka Honkanen

Nivala

#