perjantai 18.6.2021 | 13:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kuntavaaliehdokkaan mielipide: Kaustiselle lähes 50 uutta vuokra-asuntoa

Ti 8.6.2021 klo 16:30 | päivitetty ke 09:18

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oli erittäin antoisaa osallistua 31.5. Kaustisen kunnan edustajana Soiten hallituksen kokoukseen. Hallitus teki meille kaustislaisille historiallisen merkittävän päätöksen.

Kokouksessaan Soiten hallitus valitsi yhteistyökumppanin, joka rakennuttaa Soitelle välivuokrauskohteet Kaustiselle. Uusia kohteita tulee ikäihmisten senioriasumiseen 25–30 asuntoa/kotia sekä kehitysvammaisten tehostettuun palveluasumiseen 15 asuntoa/kotia (molemmat omissa kiinteistöissään). Näille asumismuodille on kovasti kasvavaa kysyntää ja tarvetta.

Kaustiselle valittiin yhteistyökumppaniksi MVH, jonka kanssa aloitetaan suunnittelu 2 vuokra-asuntokiinteistön rakentamisesta. Samassa pykälässä päätettiin myös Kokkolan 35-40 asunnon välivuokrauskohteen yhteistyökumppaniksi valita LAKEA.

Rakennushankkeille yhteistyökumppanit on siis löydetty ja valittu, ja nyt on erittäin tärkeää lähteä tekemään kohteiden suunnittelua sekä tarvekartoitusta mahdollisimman hyvällä yhteistyöllä ja läpinäkyvästi. Tulevalle Soiten, rakennuttajan (MVH) ja Kaustisen kunnan väliselle hankeyhteistyölle on luotava toimiva malli ja tekemisen meininki, jossa tulevien asukkaiden sekä heidän läheistensä ääni, toiveet ja tarpeet ovat keskiössä. Kohteiden suunnitteluvaiheessa on mielestäni huomioitava myös Soiten oman palvelutuotannon tilatarpeet (esim. ikäneuvola, päivätoiminta), sekä soveltuvasti vapaaehtoistoimijoiden, järjestöjen, hyvinvointiyrittäjien sekä asukkaiden kulttuuri- ja harrastustoiminnan tilatarpeet.

Soite on markkinakartoituksella hakenut investoijaa (joka on samalla vuokranantaja) joka vuokraa tilat Soitelle edelleen vuokrattavaksi. Välivuokrausjärjestelyä hyödyntäen myös asukkaiden vuokratasoa saadaan alennettua koko talon elinkaaren ajaksi. Näin toimien ei kunta eikä Soite joudu esimerkiksi velkarahalla rakentamaan näitä tuiki tarpeellisia kohteita. Hienoa on myös hankkeiden myötä kuntaamme syntyvät uudet työpaikat sekä hyvällä onnella rakennuttuja löytää kohteiden urakoitsijat (rakentajat) vähintäänkin omasta maakunnastamme.

Hallituksen nyt tekemä valintapäätös yhteistyökumppanista uusien kohteiden rakennuttamisesta on yksi hyvä esimerkki Soiten valtuuston, hallituksen ja virkamiesjohdon yhteisestä, vahvasta tahtotilasta järjestää kaikki palvelut mahdollisimman lähelle jokaista maakuntamme ihmistä!

Kai-Eerik Känsälä

Kuntavalliehdokas (kesk.)

Kaustisen kunnanvaltuuston 1. vpj.

Soiten valtuuston jäsen

Soiten hallitus, Kaustisen kuntaedustaja

#