torstai 5.8.2021 | 05:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keliberin rikastamon prosessisuunnittelijaksi Päivänevalle tansakalaisyhtiö

KAIVOS FLSmidth toteuttaa Keliberin rikastamon prosessisuunnittelun

Ti 15.6.2021 klo 11:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PERHONJOKILAAKSO

Keliber on tilannut Päivänevan rikastamon prosessisuunnittelun tanskalaiselta FLSmidthiltä. Yhtiöt ovat sopineet rikastamon prosessi-, lay-out- ja laitesuunnittelun toteuttamisesta.

Keliberin toimitusjohtaja Hannu Hautala pitää valittua kumppania kokeneena mineraalialan toimijana, jolla on näyttöä litiumtuotannon rakentamisesta.

– Haluamme moitteettomasti toimivan rikastamon, jossa hyödynnetään parasta mahdollista teknologiaa, mikä tarkoittaa turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä ja kustannustehokkuutta, sanoo Hautala.

– Olemme ilahtuneita Keliberiltä saamastamme prosessisuunnittelun tilauksesta. Se on vahva todiste osaamisestamme litiumalalla, jolla olemme olleet tehokkaiden laitteiden ja ratkaisujen johtava toimittaja ja asiantuntija jo yli 20 vuotta. Nyt otamme innolla seuraavan askeleen ja suunnittelemme tehokkaan, maailman parhaisiin kuuluvan rikastusprosessin Keliberille MissionZero-ohjelmamme mukaisesti", kommentoi FLSmidthin Mining Industry -liiketoiminnan johtaja Mikko Keto.

Rikastamon suunnittelu on jatkoa yhteistyölle: FLSmidth on tehnyt Kokkolaan rakennettavan Keliberin kemiantehtaan rumpu-uunissa tapahtuvan korkealämpötilakonversion perussuunnittelun, joka on juuri valmistumassa.

Keliberin rikastamo rakennetaan Päivänevan alueelle Kaustisen ja Kruunupyyn kuntien rajalle, litiumesiintymien välittömään läheisyyteen. Louhittava malmi jalostetaan rikastamolla spodumeenirikasteeksi, joka toimitetaan kemiantehtaalle edelleen jalostettavaksi litiumhydroksidiksi.

#