torstai 5.8.2021 | 05:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kesälehden pääkirjoitus: Ota kuva hetkestä

To 17.6.2021 klo 06:00 | päivitetty to 10:24

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kun kesäillassa pilvet värjäytyvät hattaran väriseksi, joki liplattaa hiljalleen tai järvi on peilityyni. Aurinko painuu mailleen, ottaa nykyihminen käteen älypuhelimen ja nappaa kuvan auringonlaskusta. Voiko kaunis auringonlasku oikein edes tapahtua ilman, että tilanteen tallentaa?

Ei voi!

Tuhatkaan ottamaani auringonlaskukuvaa ei varmasti riitä. Aina tulee seuraava vaaleanpunainen, purppurainen, tummanpunainen iltahämy, josta on otettava kuva.

Auringonlaskukuvia ei liiemmin Taidekartanolla esillä olevassa luontokuvanäyttelyssä ole. Sen sijaan näyttely yllättää monin eri ruuduin, kuinka pitkäjänteisesti luontoa voikaan kuvata. Vuosien ja tuhansien ruutujen ajan. Auringonlaskukuvan ottamiseen älypuhelimella taas kuluu noin kolme sekuntia ja kuvan julkaisu onnistuu miljoonien samanlaisten auringonlaskukuvien joukkoon sopivia hashtageja käyttäen.

Kun käytät Instagramissa hashtagia #perhonjokilaakso, saatamme julkisilta IG-tileiltä poimia otoksen myös lehteen. Ei aina auringonlaskua, mutta toisinaan niitäkin.

Tämän lehden kannen kuvaa ei otettu aivan auringonlaskun aikaan, mutta voin kertoa, että sen ottamiseen vaadittiin huomattavasti enemmän assistentteja, kuin sen yksittäisen auringonlaskukuvan ottoon.

KesäPerhiksen kansikuvassa Inari Kivioja vedessä ja Enni Läspä uimalelun kyydissä.
Sanni Aho

Kaksi suurempaa valokuvanäyttelyä on tarjolla kesäretkikohteiksi Taidekartanossa ja Taide Vionojalla. Kesän lähiretkiä ei siis kannata unohtaa, vaikka rajoitukset poistuisivatkin. Ja valokuvanäyttelyssä käyminen yllättää, kannattaa tutustua!

Tässä lehdessä poimintoja kohteista, joihin voit suunnata retkelle. Suurempien tapahtumien suhteen eletään vielä(kin!) pienessä epävarmuudessa, mutta olen silti toiveikas.

Oikein hyvää kesää kaikille lukijoille! Minun kesälomani alkoi nyt tämän lehden ilmestyttyä.

Tässä muut kuvaussessiossa onnistuneet kansikuvavaihtoehdot:

Iida Läspä ja Kiira Kivioja hyppäämässä itsetehdyltä lautalta.
Sanni Aho

Iiris Kivioja ottaa rennosti.
Sanni Aho

#