torstai 5.8.2021 | 04:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Maija Ahonen etsii kolumnissaan loman tuntua läheltä

Pe 18.6.2021 klo 13:30 | päivitetty pe 19:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mistä tietää, että on varmasti kesä? No tietysti siitä, että KesäPerhis on ilmestynyt.

Myös tänä vuonna kesälehden juttuja ideoitaessa yllätyin, mitä kaikkea lähistöltä löytyykään. Listalta olen poiminut omaan kesäkalenteriini useamman kohteen. Luvassa on ainakin taidetta, teatteria ja vohveleita.

Olen kertonut seuraavan tarinan aikaisemminkin, mutta kertaus ei liene pahitteeksi:

Ystäväni haastoi minut joitakin vuosia sitten päiväretkelle, jonka aikana kiersimme lähikuntia. Sovimme etukäteen, että pysähdymme vain sellaisissa paikoissa, joissa kumpikaan ei ollut koskaan käynyt. Ensin ajattelin, että olisimme takaisin alkupisteessä nopeammin kuin huomaisimmekaan – sen verran tutun oloisella seudulla ajelimme.

Mutta mitä vielä! Eteen tuli jos jonkinlaisia mielenkiintoista pysähdyspaikkoja, joiden ohi oli aiemmin tullut suhautettua vain nopeasti.

Löytöretkiä lähikuntiin on varmasti luvassa tänäkin kesänä useampi.

Parasta lähikohteissa on tietysti se, ettei paikasta toiseen siirtyminen vie mielin määrin aikaa. Vierailuun ei välttämättä tarvita edes kokonaista vapaapäivää. Lähikohteista on siis helppo hakea loman tuntua vaikkapa ihan tavallisiin arkipäiviin. Suomen kesä on liian lyhyt sitkutteluun ja varsinaisen loman odotteluun.

Eikä aina tarvitse suunnata edes kuntarajan yli kokeakseen jotain uutta. Usein pelkästään omassa kotipitäjässä riittää paljon katseltavaa, jos vain malttaa heittäytyä turistiksi.

Esimerkiksi itse olen ottanut Kaustiselta omalle kesälistalleni Pööskallion, jossa olen vieraillut viimeksi pikkutyttönä. On jo korkea aika tehdä uusi visiitti.

#