torstai 5.8.2021 | 05:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Maija Ahonen kertoo pääkirjoituksessa, miltä 500 henkilön festarikonsertti tuntui

Ke 14.7.2021 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat käynnistyivät maanantaina. Olin pohtinut etukäteen, miltä mahtavat tuntua sellaiset festivaalit, jossa Ville pipon alle otetaan yleisöä konserttia kohden maksimissaan 500 henkilöä? Tuntuuko sellainen yhtään missään?

Jos rehellisiä ollaan, niin eihän se ihan normifestarilta tuntunut. Mutta toisaalta: en ole ollut korona-aikana kovinkaan monessa paikassa, jossa olisi ollut näin paljon väkeä yhtä aikaa paikalla. Siitä näkövinkkelistä katsottuna areenalle kokoontunut väkimäärä ei ollut lainkaan vähäinen, vaikka enemmänkin yleisöä olisi paikalle varmasti sopinut.

Rajoitettu kapasiteetti tarjosi varmasti jokaiselle lippunsa hankkineelle turvallisen festarikokemuksen, kun areenalla pystyi asettautumaan juuri niin kauas muista kuin itse halusi.

Ja kun väkimäärän pohtimisen unohti, konserttielämys oli luonnollisesti huikea. Taitavien muusikkojen arvoa kirkasti entisestään se, että edellisestä omasta livekonserttikokemuksestani oli aikaa. Jos en olisi ollut areenalla niin työn touhussa, olisin varmasti joutunut pyyhkiä silmäkulmia.

Festivaaliviikko on vasta puolivälissä. Vielä ehtii siis areenalle ja Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-saliin nauttimaan.

Tänä kesänä mennään näin, ensi kesänä toivottavasti jo toisin.

#