lauantai 25.9.2021 | 12:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronarokotukset laajenivat 12–15-vuotiaisiin – Näin varaat rokoteajan nuorelle Soiten alueella

Laura Läspä
To 5.8.2021 klo 15:54 | päivitetty to 16:01

Hallitus päätti tänään sosiaali- ja terveysministeriön (STM) esityksen mukaisesti laajentaa koronarokotukset 12–15-vuotiaisiin.

Aiemmin voimassa olleessa asetuksessa nuorin rokotettava ryhmä oli 16–29-vuotiaat.

Asetus tulee voimaan maanantaina.

Soite laajentaa koronarokotukset kaikille alueen 12–15-vuotiaille nuorille valtakunnallisen asetuksen mukaisesti. Koronarokotuksen voivat siis saada kaikki alueen 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Nuoria rokotetaan Soiten alueella Kokkolan, Perhonjokilaakson, Kannuksen ja Kruunupyyn rokotuspisteillä keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin iltapäivällä ja iltaisin, sekä lauantaisin aamusta iltaan.

Tarkoitus on rokottaa kaikki halukkaat 12–15-vuotiaat seuraavan parin viikon aikana.

12–15-vuotiaat voivat käydä hakemassa rokotuksen myös ajanvarauksettomissa rokotuspäivissä.

Kuten muidenkin rokotteiden kohdalla, alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan.

Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Rokotuksen saadakseen nuoren on täytynyt täyttää 12 vuotta. Mikäli syntymäpäivä osuu loppuvuoteen, rokotusajan voi varata etukäteen, mutta rokotus annetaan vasta, kun nuori on täyttänyt 12 vuotta.

Nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Comirnaty-rokotteen lisäksi myös Modernan Spikevax-rokotteella on myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin.

Ajan 12–15-vuotiaan koronarokotukseen voi varata puhelimitse tai sähköisesti. Sähköinen ajanvaraus onnistuu, mikäli nuorella on pankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai mikäli nuori on antanut suostumuksen sähköiseen asiointiin Soitessa.

Puhelinajanvaraus numerossa 06 828 7488 on avoinna ma 9.8. ja 16.8. klo 15-20.

Ajan voi varata puhelimitse myös tiistaisin klo 12-15, kun puhelinajanvaraus on avoinna kaikille rokotuksiin oikeutetuille ikäryhmille. Puhelimitse ajan voi varata nuoren puolesta.

//juttua korjattu kello 16.00: BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen lisäksi myös Modernan Spikevax-rokotteella on myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.