sunnuntai 17.10.2021 | 00:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Penkki kävelyreitin varrella ei haittaa ketään, mutta tuo iloa monelle

Pe 8.10.2021 klo 14:18

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tällä viikolla vietetään vanhusten viikkoa. Kaikista teemapäivistä, vanhusten päivä lienee myös osuvasti vanhin, kerrotaan teemaa järjestävän Vanhustyön keskusliiton sivuilla. Ensimmäinen vanhusten päivä järjestettiin Helsingissä vuonna 1954.

Torstaipäivä valkenee valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä ja viikon teemana on koko ajan kulkenut voimaa antava luonto. Kun Perhonjokilaakson alueen lähiluontokohteita miettii ikäihmisten kannalta, on saavutettavuus tärkein ja toisena turvallinen liikkuminen. Kivituhkalla sorastetut polut eivät palvele ainoastaan lastenvaunuilla liikkuvia, vaan tuovat kulkemisen varmuutta myös vanhemmille.

Penkki suositun kulkureitin varrella ei haittaa ketään, mutta viihtyisiä pieniä istumapaikkoja on taajamissa harvassa ja myös ripoteltuna sinne tänne. Levähdyspaikka on tarpeellinen, kun vanhuksella on jo haasteita liikkumisen kanssa. Kenellekään ei ole haittaa penkeistä, ja ilkivallan pelossa eläminen on toisinaan hätävarjelun liioittelua maaseudulla. Mikäli jokivarressa sijaitseva istuin on riittävän raskas, mutta silti se päätyy vesistöön, on heittäjällä varmasti ollut äärimmäinen tarve näin tehdä.

#