maanantai 5.12.2022 | 03:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Helena Koivusalo pohtii kolumnissaan, tuleeko padelista Perhonjokilaakson uusi frisbeegolf?

Pe 12.8.2022 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jokilaakson ensimmäinen padelkenttä on valmistunut Veteliin. Vaan mikä ihmeen padel? Siihen joutui toimittajakin hieman ennalta perehtymään.

Laji oli toki nimeltä tuttu, niin paljon siitä on viime vuosina kuhistu. Eikä suotta, sillä padelia pidetään tällä hetkellä yhtenä maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista.

Käytännön kautta lajin säännöt osoittautuivat lopulta helpoiksi. Pelaajia Veteliin odotetaan nyt ympäryskuntia myöden, sillä aiemmin lähimmät kentät ovat sijainneet Kokkolassa ja Alajärvellä saakka.

Jos harrastajamäärien kehitys noudattelee globaalia linjaa, vaikuttaa siltä, että padelista on hyvää vauhtia tulossa uusi frisbeegolf.

Perhonjokilaakson ensimmäinen frisbeegolfrata otettiin käyttöön vuonna 2009, ja vain muutamassa vuodessa kenttiä alkoi rakentua alueelle kuin sieniä sateella. Tuolloin ensimmäiseksi ennättivät perholaiset ja pian perässä seurasi Patana.

Nyt nähtäväksi jää vain, minne nousee seuraava padelkenttä!

Kädenojennus Vetelin kunnalta on ainakin tällä hetkellä ilmaiset pelivuorot.

Samassa projektissa myös tenniskenttä siirtyi taajaman laidalta liikuntakeskuksen pihapiiriin, ja nyt tennistä ja padelia pääsee pelaamaan vierekkäisillä kentillä vanhan pesäpallokentän alueella.

Toivottavasti keskeinen sijainti ja kenttien aktiivinen käyttö osaltaan ennaltaehkäisevät myös ilkivaltaa hartaasti odotetuilla liikuntapaikoilla.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.